Bayramda otoyollar ve köprüler ücretli mi?

Birçok vatandaş, Kurban Bayramı'nda otoyollar ve köprülerin ücretli olup olmadığını araştırıyor. Detaylar haberimizde.

Bayramda otoyollar ve köprüler ücretli mi?

Kurban Bayramı tatilinin 9 gün olmasıyla birlikte köprü ve otoyolların durumu merak konusu oldu. Önceki yıllarda olduğu gibi bu bayramda da bazı köprüler ve otoyollar ücretsiz olacak. Peki, hangi köprüler ve otoyollar ücretsiz olacak? Avrasya Tüneli, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Osmangazi Köprüsü ücretsiz mi?

İstanbul'da, bayram tatilini şehir dışında geçirmek isteyen vatandaşlar arife günü sabah saatlerinden itibaren yola çıkıyor. Bu durum köprü ve otoyollarda yoğunluğa neden oluyor. Bayram yolculuğu yapan vatandaşlar, ücretsiz geçiş uygulamasının detaylarını öğrenmek istiyor.

Ramazan Bayramı'nda olduğu gibi Kurban Bayramı'nda da belirli günlerde bazı otoyol ve köprülerden ücretsiz geçiş yapılabilecek.

Hangi Köprüler Ücretsiz?

Bayram tatili boyunca Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM) sorumluluğundaki otoyollar ile 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü, 15 Haziran Cumartesi (Cuma'yı Cumartesi'ye bağlayan gece) saat 00.00'dan, 24 Haziran Pazartesi saat 07.00'ye kadar ücretsiz olacak.

Ücretli Güzergahlar

Yap-işlet-devret projeleri ücretsiz geçiş uygulamasına dahil edilmedi. Bu kapsamda ücretli olacak güzergahlar şunlardır:

  • Kuzey Marmara Otoyolu (3. Boğaz Köprüsü Dahil)
  • Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu (İzmir Körfez Geçişi ve Bağlantı Yolları Dahil)
  • Avrasya Tüneli
  • Osmangazi Köprüsü
  • Yavuz Selim Köprüsü
  • Toplu Taşıma Ücretsiz

Vatandaşlar, Başkentray, Marmaray, İZBAN, Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı, Gayrettepe-İstanbul Havalimanı-Arnavutköy metro hattı ile belediyeler ve onların kurdukları birlik, müessese ve işletmeler tarafından yürütülen toplu taşıma hizmetlerinden 16 Haziran Pazar saat 00.00'dan (Cumartesi'yi Pazar'a bağlayan gece), 19 Haziran Çarşamba gün sonuna kadar (Kurban Bayramı süresince) ücretsiz yararlanabilecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler