Beyni bilgisayara kopyalamak mümkun
Astrofizikçi Stephen Hawking'in yaşamını konu alan belgeselin prömiyeri İngiltere'de yapıldı. Galanın ardından BBC'ye konuşan Hawking, ölümsüzlüğün mümkün olduğunu, ancak mevcut teknolojinin bunu gerçekleştirmek için yetersiz olduğunu söyledi. 21 yaşında
Astrofizikçi Stephen Hawking'in yaşamını konu alan belgeselin prömiyeri İngiltere'de yapıldı. Galanın ardından BBC'ye konuşan Hawking, ölümsüzlüğün mümkün olduğunu, ancak mevcut teknolojinin bunu gerçekleştirmek için yetersiz olduğunu söyledi. 21 yaşında motor-nöron hastalığı teşhisi konulan ve sadece 3 yıl ömür biçilen Hawking, ''Bütün hayatımı erken ölüm tehdidi altında geçirdim, dolasıyla zamanı boşa harcamaktan nefret ederim'' dedi.
Yazıları sese dönüştüren bilgisayar sayesinde konuşabilen Stephen Hawking'e, insan bilincinin öldükten sonra var olmayı sürdürüp sürdüremeyeceği sorusuna tartışma yaratacak bir yanıt verdi. Hawking, "Bence beyin bilgisayar gibi bir program. Dolayısıyla teoride beyni bilgisayara kopyalamak mümkün. Bu sayede bedenen öldükten sonra bile bir yaşam formu oluşturulabilir. Ancak şu anki imkanlarla bunu gerçekleştirmemiz mümkün değil" dedi. Yaşam enerjisini mizah duygusuna borçlu olduğunu söyleyen Hawkıng'den bir de itiraf geldi. "Bir süper kahraman olmayı seçecek olsam Superman olurdum. Superman'de bende olmayan her şey var" diyen Hawking, yaşam öyküsünün diğer insanlara ilham kaynağı olmasını umduğunu dile getirdi.