Bölge İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürleri Trabzon'da toplandı!
Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Muhterem Kurt ile Bölge İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlerinin katılımıyla Destekleme ve Yetiştirme Kursları(DYK) Çalıştayı Trabzon’ da Yapıldı. Dershanelerin kapanması süreci sonrasında okullarda açılan Destekle
Yayınlanma:
Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Muhterem Kurt ile Bölge İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlerinin katılımıyla Destekleme ve Yetiştirme Kursları(DYK) Çalıştayı Trabzon’ da Yapıldı.
Dershanelerin kapanması süreci sonrasında okullarda açılan Destekleme ve Yetiştirme Kursları ile ilgili uygulamada karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerilerine ilişkin Akçaabat Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde gerçekleştirilen çalıştaya, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Muhterem Kurt, Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Yunus Yağmur, Trabzon İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş, Artvin, Bayburt, Giresun, Gümüşhane, Ordu ve Rize illerinin il milli eğitim müdürleri ile bu illerin ilçe milli eğitim müdürleri katıldı.
Trabzon İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş çalıştayın, öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve eğitim camiasına hayırlara vesile olmasını temenni ederek şunları söyledi.
“Trabzon ili olarak bu bağlamda 226 kurs merkezinde 2.823 öğretmenimiz ve 41.141 öğrencimizle bu kurs faaliyetini ekip olarak heyecanla sürdürmekteyiz. Trabzon özelinde bir değerlendirme yapacak olursak, bu kurslardan ihtiyacını gidermeye çalıştığımız 41.141 öğrencimizin kişi başı asgari 3.000 -4.000 TL dan hesaplarsak dershanelere ödeyeceği toplam 120-160 milyon TL.nın velilerimizin cebinde kalmış olmasına imkan oluşturulmuştur. İl Müdürlükleri olarak öğrencilerimizin akademik başarılarının yanında, sosyal, kültürel ve sportif yeteneklerinin geliştirilmesi, değerlerine sahip, geçmişi ile köprü kurabilen, iyi vatandaş, mükemmel insan olma noktasındaki gayretlerimiz de devam etmektedir.” dedi.
Müsteşar Yardımcısı Muhterem Kurt ise şunları söyledi.
"Dershanelerin yasal olarak kapanması süreci sonrası şu an itibarıyla 7 milyon öğrencinin bu kurslara gittiğini biliyoruz. Dolayısıyla ilkokul öğrencilerini bir kenara bıraktığımızda yaklaşık olarak öğrencilerin % 71 ‘ i bu kurslardan faydalanıyor, demektir. Bu şu demektir. Dershaneler açıkken bir öğrencinin maliyeti en az 3.000 TL. idi. Asgari olan bu tutardan ele alırsak 7 milyon x 3.000 = 21 milyar TL.= 7 milyar dolar eder. Bu 7 milyar dolar halkımızın, velimizin cebinde kalan paradır. Merkezi sınavlardaki sorularımız incelendiğinde bizim sorularımız daha ziyade bilgi ağırlıklı yorum sorularıdır. Okula giden, derslerini takip eden, biraz da gayret gösteren öğrencilerimiz bu sınavlardan başarılı bir şekilde ayrılacaklardır. Bu kursların ilelebet devam etmesini istemiyoruz. Bunun bir şekilde azalması ve yok olması gerekiyor. Biz kurslarımızı ihtiyaç olmaktan çıkarttığımız zaman, okullarımızın kalitesini, seviyesini artırabildiğimiz zaman kurslar otomatikmen kalkacaktır. Değerli katılımcılar, kurslar bugün bir ihtiyaç gibi duruyor ama biz bunları eğitim ordusu olarak aşıp, kursları artık sosyal, kültürel ve sportif alanlarda açmalıyız. Artık merkezi sınavların yerine okullarımızdaki öğretmenlerimizin yaptığı sınavların geçerliliğini sağlayan bir sistem kurmamız lazım. Biz memleketimize ait bir eğitim sistemi geliştirmek zorundayız. İnşallah bunu hep birlikte başaracağız." dedi.
Daire Başkanı Yunus Yağmur'un Destekleme ve Yetiştirme Kursları ile ilgili sunumu ile devam eden çalıştayda sorunlar ve çözüm önerileri masaya yatırıldı. Çalıştayın sonunda düzenlenen raporlar Milli Eğitim Bakanlığınca değerlendirilecek.
Müsteşar Yardımcısı Muhterem Kurt daha sonra Çukurçayır’ da bulunan Osman Kalyoncu İmam Hatip Ortaokuluna giderek sınıflarda öğretmen ve öğrencilerle sohbet etti.
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.