Böyle dolandırıcılık görülmedi

İzmir'in Karşıyaka ilçesinde yaşlı yurttaşı kandırarak 59 bin 525 TL'sini dolandırdığı iddia edilen 2 kişiden biri yakalandı.

Böyle dolandırıcılık görülmedi

Alınan bilgiye göre, Asayiş Şube Müdürlüğüne başvuran Ş.Ü. (72), kendisini cumhuriyet savcısı olarak tanıtan kişinin ''adına sahte pasaport çıkarıldığının ve terör örgütünün Irak'taki kamplarına ilaç gönderildiğinin tespit edildiğini'' söylediğini belirtti.

Bu kişinin kendisinden teknik takip için 9 bin 525 TL tutarında cep telefonu kontörü istediğini ifade eden Ş.Ü, ''Kontörleri gönderdim. Daha sonra 'Banka hesabınızdaki paraları çekebilirler, bize teslim ederseniz adli emanette koruruz' diyerek 50 bin TL daha aldılar'' diye şikayette bulundu.

Olayla ilgili soruşturma başlatan Yankesicilik Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, Ş.Ü'nün zanlılarla tekrar irtibata geçerek ''eşinin üzerindeki 15 bin TL'yi de adli emanete teslim etmek istediğini'' söylemesini istedi.

Zanlılardan F.M, bu parayı almak için buluşmayı kabul ederek, Ş.Ü'ye Karşıyaka'da belirlenen ağacın kenarına para poşetini bırakmasını istedi. Belirlenen adreste tedbir alan polis, Ş.Ü'nün bıraktığı poşeti alan F.K'yi yakaladı. F.K, olayla ilgisi bulunmadığını, merak nedeniyle poşeti aldığını savundu.

Şanlıurfa'da yaşadığı belirlenen F.K'nin sabah saatlerinde uçakla İzmir'e geldiği, aynı gün uçakla dönüş için bilet aldığı belirlendi.

Ş.Ü'nün  50 bin TL'sinin dolandırılmasının ardından F.K'nin banka hesabına 25 bin TL yatırıldığı anlaşıldı.

Zanlı, sorgusunun ardından İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildi. Diğer zanlı A.B'nin arandığı bildirildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler