Burdur Valisi Tülay Baydar Bilgihan kimdir? Nereli, kaç yaşında? Nerelerde görev yaptı?

İçişleri Bakanlığı Personel Genel Müdür Yardımcısı Tülay Baydar Bilgihan, Burdur Valisi olarak atandı. Burdur'un ikl kadın Valisi Tülay Baydar Bilgihan'ın öz geçmişi araştırma konusu oldu. Detaylar haberimizde.

Burdur Valisi Tülay Baydar Bilgihan kimdir? Nereli, kaç yaşında? Nerelerde görev yaptı?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile yayımlanan karar ile birlikte, 16 ile vali ataması yapıldı. Buna göre Burdur Valisi Tülay Baydar Bilgihan oldu.

Burdur'un ilk kadın valisi Tülay Baydar Bilgihan oldu: Tülay Baydar Bilgihan kimdir? İşte Tülay Baydar Bilgihan'a ait bilgiler...

Tülay Baydar Bilgihan, Burdur'un ilk kadın Valisi Olarak Atandı

Burdur’un yeni Valisi Tülay Baydar Bilgihan, 1978 yılında Ağrı’nın Tutak ilçesinde dünyaya geldi. Eğitim hayatına Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nde başladı ve 1998 yılında mezun oldu. 2000 yılında Mülki İdare Amirliği mesleğine Kaymakam adayı olarak adım atan Bilgihan, yaklaşık üç yıl süren eğitim sürecinin ardından çeşitli görevlerde bulundu.

Kariyerine Isparta’nın Yenişar Bademli ilçesinde başlayan Baydar Bilgihan, sırasıyla Erzurum’un Köprüköy, Malatya’nın Hekimhan, Denizli’nin Kale ve Babadağ ilçelerinde Kaymakamlık yaptı. Daha sonra Erzincan Vali Yardımcılığı, Yalova’nın Armutlu Kaymakamlığı ve Kayseri’nin Hacılar Kaymakamlığı gibi önemli görevlerde bulundu. Ayrıca, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nde Şube Müdürlüğü ve Kimlik Kartları Daire Başkanlığı görevlerini üstlendi. 2017-2022 yılları arasında Ankara-Gölbaşı Kaymakamlığı görevini yürüttü.

26 Ağustos 2022 tarihinde İller İdaresi Genel Müdürlüğü’nde Genel Müdür Yardımcılığı görevine atanan Bilgihan, 24 Ağustos 2023 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Personel Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcılığı görevine getirildi. Şimdi ise Burdur Valisi olarak yeni görevine başlayarak hizmetlerine devam edecek.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler