Cumhur Başkanı Erdoğan belirtmişti! Esad'tan Suriyeliler için beklen af geldi

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, iç savaş nedeniyle yurt dışına kaçan Suriyelilerin ülkelerine dönmesi için genel af çıkardı.

Cumhur Başkanı Erdoğan belirtmişti! Esad'tan Suriyeliler için beklen af geldi

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, iç savaş nedeniyle yurt dışına kaçan Suriyelilerin ülkelerine dönmesine izin veren bir kanun hükmünde kararnameyi imzaladı.

Bu adım, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ABD’ye gitmeden önce yaptığı “Milyonlarca Suriyeli vatanlarına dönmeyi bekliyor” açıklamasının ardından geldi.

Esad'dan Genel Af

Türkiye ile Suriye arasındaki normalleşme adımlarının sürdüğü bir dönemde, Beşar Esad önemli bir karar aldı. Esad tarafından 22 Eylül 2024'te yayımlanan kanun hükmünde kararnameyle, iç savaş sürecinde yurt dışına kaçan Suriyelilere ülkelerine geri dönme izni verildi. Ayrıca, firar suçları, bazı cünhalar ve ihlaller için genel af sağlandı.

Suriyelilere Dönüş İçin Süre Verildi

Esad’ın yayımladığı kararnameye göre, ülkede saklananların 3 ay, yurt dışındaki Suriyelilerin ise 4 ay içinde teslim olmaları gerekiyor. Ancak af, inşaat kontrol yasalarındaki bazı kabahatleri, ekonomik suçları, elektrik hırsızlığını ve hileli yollarla iletişim hizmeti almayı kapsamayacak.

Hangi Suçlar Afların Kapsamı Dışında?

Yayımlanan genel af, ekonomik suçlar, inşaat kontrol yasalarının ihlalleri, elektrik hırsızlığı gibi belirli suçlar ile Tüketiciyi Koruma Kanunu'ndaki bazı suçları kapsamıyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler