Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! 1 günlük Milli yas İlan edildi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 1 günlük milli yas ilan edildiğini duyurdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! 1 günlük Milli yas İlan edildi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'nin vefatı dolayısıyla yarın 1 günlük milli yas ilan edildiğini duyurdu.

Erdoğan, yaptığı açıklamada, Heniyye'nin Filistin davasına yaptığı katkılara dikkat çekerek, tüm Türkiye halkının bu acı kaybı derinden hissettiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Heniyye'nin şehadetinin Filistin davası için büyük bir kayıp olduğunu vurgularken, Türkiye'nin Filistin halkının yanında olmaya devam edeceğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuya ilişkin yaptığı açıklamada ""Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'nin şehadeti sebebiyle yarın 1 günlük milli yas ilan edilmiştir." ifadelerini kullandı.

Hamas'ın liderlerinden olan İsmail Heniyye, uzun yıllardır Filistin davasında aktif rol oynamış ve uluslararası platformlarda Filistin halkının haklarını savunmuş bir figürdü. Heniyye'nin şehadeti, Filistin'deki siyasi ve sosyal dengeleri nasıl etkileyeceği konusunda çeşitli tartışmaları da beraberinde getirdi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler