Cumhurbaşkanı Erdoğan bu sözlerle uyardı! "Askeri patlamalar olabilir"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Büyükelçiler ile iftar programında önemli açıklamalarda bulundu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan bu sözlerle uyardı! "Askeri patlamalar olabilir"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Büyükelçiler ile düzenlenen iftar programında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Ramazan’ın tüm dünyaya barış ve huzur getirmesini temenni eden Erdoğan, küresel adaletsizlikler, İslam düşmanlığı ve uluslararası düzenin karşı karşıya olduğu tehditlere dikkat çekti.

“Bu Sofra Bir İnsanlık Sofrasıdır”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ramazan’ın sadece İslam ülkeleri için değil, tüm dünya için bir rahmet ve bereket ayı olduğunu vurgulayarak, iftar programının barışa vesile olmasını diledi. Erdoğan, “Şu an etrafında bir araya geldiğimiz sofra bir insanlık sofrasıdır. Türkiye’nin bütün gönül dostlarını 16’ncı kez buluşturan bu soframızın bölgemizde ve dünyada barışa vesile olmasını temenni ediyorum” dedi.

Koronavirüs salgınıyla başlayan, ardından savaşlarla derinleşen ekonomik sıkıntıların hala birçok ülkede etkisini sürdürdüğüne işaret eden Erdoğan, küresel düzenin gidişatına ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu.

“Irkçı ve Aşırı Sağcı Partilerin Önlenemez Yükselişine Şahit Oluyoruz”

Marjinal konumda kalması gereken aşırı sağcı ve ırkçı partilerin giderek güç kazandığını belirten Erdoğan, bunun küresel barışa tehdit oluşturduğunu ifade etti. İslam düşmanlığı ve uluslararası düzenin tıkanmasının kaygı verici olduğunu söyleyen Erdoğan, “Kural temelli sisteme olan güven azaldıkça tedirginlik artıyor. ‘Her koyun kendi bacağından asılır’ anlayışı yaygınlaşıyor, güçlünün zayıfı tahakküm altına alması dikkat çekiyor” dedi.

“Önüne Geçilmezse Askeri ya da Siyasi Patlamalar Olacaktır”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dünyada adaletin giderek zayıfladığı bir düzenin inşa edilmekte olduğuna dikkat çekerek, artan yabancı düşmanlığı, terör ve faşist partilerin bu yeni gerçeklikten bağımsız değerlendirilemeyeceğini vurguladı.

“Önüne geçilmezse, bunun varacağı yer askeri ya da siyasi patlamalar olacaktır. Gelen tehlikeye kayıtsız kalamayız” diyen Erdoğan, “Dünya beşten büyüktür” anlayışıyla verdikleri mücadelenin daha adil bir uluslararası yapı oluşturmak için olduğunu ifade etti.

“Müslümanlar Karar Mekanizmalarında Hak Ettikleri Temsiliyet Payını Almalı”

Küresel karar alma mekanizmalarının artık dünyanın değişen dinamiklerine uyum sağlaması gerektiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, dünya nüfusunun dörtte birini oluşturan Müslümanların uluslararası süreçlerde hak ettikleri şekilde temsil edilmesi gerektiğini vurguladı.

Erdoğan, “Bu, bir ihtiyaçtan öte artık bir zorunluluktur. Ancak Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ndeki 5 daimi üye, adaleti esas alan bir güç paylaşımı yerine, mevcut düzeni koruyarak sorunları baskılamaya çalışıyor” dedi.

Kaynak:tv100

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
17 Yorum
  • Özden Ay / 04 Mart 2025 03:09

    Olumune RTE

    Yanıtla (1) (8)
  • Trabzonlu / 04 Mart 2025 10:27

    İyi öl ozaman

    Yanıtla (4) (0)
  • ST pauli / 04 Mart 2025 18:09

    Amin amin

    Yanıtla (1) (0)
  • Arsin / 04 Mart 2025 12:49

    He he senin olsun .bende tam tersine

    Yanıtla (1) (0)
  • Trabzon / 04 Mart 2025 12:49

    Bu sofra insanlık sofrasıymış.bak sen ne böyük söz güya

    Yanıtla (0) (0)
  • Maçkalı Tansel / 04 Mart 2025 01:37

    Müdlüman xünyası kafasını 1400 yıl öncesinden kurtarmadığı sürwcw daha çooooook ezilit.

    Yanıtla (2) (4)
  • Ersan G / 04 Mart 2025 09:38

    Reformist Maçkalı tespitini yapmış. Yapmış ta nasıl yapmış. Allah önce sizin gibileri sonra da bizleri ıslah eylesin inşAllah

    Yanıtla (0) (2)
  • Şimal / 04 Mart 2025 07:10

    Biktirdiniz artık.22 yıldır dediğiniz herşeyin tersini yaptınız,,22 yıl iktidardasiniz,biz i koltuklarda ölene kadar oturmayiz demiştiniz,,yeter artık da,,,

    Yanıtla (6) (2)
  • Arsin Trabzon / 04 Mart 2025 06:15

    Getirin çeyiz sandığını, evlenecekler var.

    Yanıtla (1) (0)
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir