Cumhurbaşkanı Erdoğan kabine sonrası konuştu: "Tarihimizin en güçlü Yeşil Vatan ordusuna sahibiz"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kabine toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan kabine sonrası konuştu: "Tarihimizin en güçlü Yeşil Vatan ordusuna sahibiz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ilk kez Bitlis'in Ahlat ilçesindeki Ahlat Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde toplanan Kabine Toplantısı sonrası önemli açıklamalarda bulundu.

Orman yangınlarıyla mücadele konusunda CHP'li belediyelere tepki gösteren Erdoğan, "Yangına müdahalede geç kaldılar, hesap vermesi gerekenler yerel yönetimlerdir. Muhalefet belediyeleri iş yapmak yerine, yangın gibi bir meselede dahi siyaset yapma peşinde koşmaktadır." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bitlis'in Ahlat ilçesinde toplanan Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. CHP'li belediyelere orman yangınları üzerinden tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Muhalefet belediyeleri iş yapmak yerine, yangın gibi bir meselede dahi siyaset yapma peşinde koşmaktadır." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Malazgirt Zaferi'nin 953'üncü yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Ahlat ve Malazgirt'i ziyaret ederek Ahlat Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kabinesini topladı. Toplantı, 2 saat 20 dakika sürdü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

"Başkanlığımızda 21 yıl sonra ilk defa Ankara dışında yapılan tarihi Kabine Toplantımızla Ahlat'a ve Malazgirt'e verdiğimiz ehemmiyeti göstermiş olduk.

Halihazırda filomuzda bulunan 27 uçak, 105 helikopter, 5 binden fazla kara aracıyla tarihimizin en güçlü Yeşil Vatan ordusuna sahibiz.

Yangına müdahalede geç kaldılar, hesap vermesi gerekenler yerel yönetimlerdir. Muhalefet belediyeleri iş yapmak yerine, yangın gibi bir meselede dahi siyaset yapma peşinde koşmaktadır. Bunun kabul edilebilir hiçbir yanı yoktur.

Yangının, depremin, doğal afetin partisi olmaz. Muhalefetin her konuyu siyasallaştıran bu çarpık bakış açısını bir an önce terk etmesini bekliyoruz.

Sıcakların etkisini sürdüreceği 15 Eylül'e kadar dikkatli olmaya devam edelim. Yüzde 90'ı insan kaynaklı orman yangınları konusunda hassasiyet gösterelim."

Kaynak:Haberler

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler