Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Şiddetsiz bir Türkiye'yi sizlerle birlikte inşa edeceğiz."
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü programında konuştu. Erdoğan, kadına yönelik şiddette sıfır tolerans ilkesiyle hareket ettiklerini ifade etti.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü programında önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Devlet olarak kadına yönelik şiddetle mücadeleyi temel politikamız haline getirdik" dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmalarından öne çıkanlar şöyle: "Devlet olarak kadına yönelik şiddetle mücadeleyi temel politikamız haline getirdik. Bazıları bakanlığımızın adındaki aile kavramını öne sürerek kadınlar için yaptığımız hizmetleri unutturmaya ve gölgelemeye çalışıyor."
"AİLE EN MUHKEM KALEMİZ"
"Aile olmadan sadece birey olarak insanın varlığı eksik kalır. Aile, kadına yönelik şiddete karşı en muhkem kalemizdir. Aileye sahip çıkarak şiddet meselesi başta olmak üzere kadınların tüm haklarının da korunmasını sağlamayı amaçlıyoruz. Kadına yönelik şiddet aile kavramının ruhuna terstir."
"ŞİDDETE MARUZ KALAN KADINLARI DEVLET GÜVENCESİ ALTINA ALIYORUZ"
"İstismar edilen İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmemizin kadın haklarına en ufak olumsuz etkisi olmamıştır. 81 ilde faaliyet gösteren kadın konukevleri, ŞÖNİM'ler, sosyal hizmet merkezleriyle şiddete maruz kalan kadınları devlet güvencesi altına alıyoruz.""Diyarbakır'da tuttukları evlat nöbetiyle terör örgütüne kabuslar yaşatan kadınların hakkını asla ödeyemeyiz."
"SIFIR TOLERANS"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, kadına yönelik şiddette sıfır tolerans hedefini baz aldıklarını söyledi. Erdoğan, kadınların önemine değinerek, "Şiddetsiz bir Türkiye'yi sizlerle birlikte inşa edeceğiz." dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan şöyle devam etti:
"Huzurlu, güvenli, üyelerinin birbirine saygı duyduğu aile aynı zamanda kadına yönelik şiddete karşı en muhkem kalemizdir. Kadına veya çocuğa yönelik şiddetin olduğu bir birlikteliğin her şeyden önce aile kavramının ruhuna ve özüne ters olduğu ortadadır. Soruyorum sizlere, kadının şiddet gördüğü bir beraberliği temelinde karşılıklı şefkatin, merhametin ve hürmetin olduğu aile kavramı ile tanımlayabilir miyiz? Çocuğun fiziki veya psikolojik şiddete maruz kaldığı bir yapının sağlıklı bir aile olduğunu kim iddia edebilir? Bunu kim söyleyebilir? Biz kadına yönelik şiddetle mücadeleyi aileyi yüceltme ve güçlendirme mücadelemizin ayrılmaz bir parçası olarak görüyoruz. Yani aileye sahip çıkarak şiddet meselesi başta olmak üzere kadınların tüm haklarının da korunmasını sağlamayı amaçlıyoruz."