Cümülonimbus paniği! Uçaklar havada tur atıyor

İstanbul'da etkili olan olumsuz hava koşulları, hava trafiğinde de aksamalara neden oldu.

Cümülonimbus  paniği! Uçaklar havada tur atıyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yaptığı uyarılar sonrası etkili olan olumsuz hava koşulları, hava trafiğinde de aksamalara neden oldu.

Özellikle 'CB' yani Cümülonimbus olarak adlandırılan elektrik yüklü bulutlar nedeniyle İstanbul Havalimanı'na iniş yapmak isteyen uçaklar zorluk yaşadı. Pilotlar, bu bulutlardan kaçınmak amacıyla uzun süre havada tur atmak zorunda kaldı.

İstanbul'da Trafik Yoğunluğu Yüzde 80'i Geçti

İstanbul Valiliği, kentte bu akşam saat 21.00'e kadar yerel kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Valiliğin uyarılarının ardından başlayan kuvvetli sağanak yağış, kentin bazı ana yollarında trafik yoğunluğunu artırdı. İstanbul'da trafik yoğunluğu yüzde 80'in üzerine çıktı.

Uçaklar CB Bulutları Nedeniyle İniş Yapamıyor

Meteoroloji'nin akşam saatlerinde yaptığı olumsuz hava uyarıları sonrası İstanbul'da etkili olan şiddetli yağmur ve 'CB' bulutları, hava trafiğini felç etti. Cümülonimbus olarak bilinen bu elektrik yüklü bulutlar nedeniyle alçalma rotasında olan uçaklar iniş yapamadı ve havada beklemek zorunda kaldı.

İstanbul Valiliği'nden Önemli Uyarı: 21.00'a Kadar Dikkatli Olun

İstanbul Valiliği, meteorolojik uyarıları dikkate alarak vatandaşları ani sel, su baskını, yıldırım, kuvvetli rüzgar gibi olumsuz hava koşullarına karşı dikkatli olmaları konusunda bilgilendirdi. Bu akşam saat 21.00'a kadar yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışın devam edeceği belirtilerek, tedbirli olunması gerektiği ifade edildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler