Damla Sönmez Kimdir?

Türk dizi, sinema ve tiyatro sahnelerinin yetenekli isimlerinden Damla Sönmez, kimdir? İşte tüm detaylar...

Damla Sönmez Kimdir?

Türk dizi, sinema ve tiyatro sahnelerinin yetenekli isimlerinden Damla Sönmez, 3 Mayıs 1987 tarihinde İstanbul'da dünyaya geldi. Anne tarafından Abhaz, baba tarafından ise Çerkes kökenli olduğunu belirten Sönmez, hem yerel hem de uluslararası eğitimler alarak kariyerine sağlam temeller atmıştır.

Eğitim Hayatı ve İlk Adımlar

St. Joseph Fransız Lisesi’ni başarıyla tamamlayan Damla Sönmez, Paris Sorbonne Üniversitesi’nde başladığı tiyatro eğitimini Yeditepe Üniversitesi Tiyatro Bölümü’nde tamamladı. Ayrıca, Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'nda yarı zamanlı olarak iki yıl keman ve bir yıl piyano eğitimi aldı. New York'ta Black Nexxus Academy’de Stuart Burney ile çalışarak oyunculuk yeteneklerini daha da geliştirdi.

Sinema ve Tiyatro Kariyeri

Damla Sönmez, 2009 yılında "Bornova Bornova" filmindeki performansıyla 46. Altın Portakal Film Festivali’nde “En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu” ödülünü kazandı. Aynı performansıyla Sadri Alışık Sinema ve Tiyatro Ödülleri’nde “Umut Veren Genç Yetenek” ve Uçan Süpürge Kadın Filmleri Festivali’nde “Genç Cadı” ödüllerini de aldı.

2015 yılında "Deniz Seviyesi" filmindeki rolüyle 21. Altın Koza Film Festivali ve Milano Uluslararası Film Festivali'nde “En İyi Kadın Oyuncu” ödüllerinin sahibi oldu. Sönmez'in tiyatro kariyeri de oldukça etkileyici; Tiyatro Yanetki’nin "Yalnız Batı" oyunuyla başlayan profesyonel tiyatro hayatı, "Savaş" ve Pürtelaş’ın "Constellations/Parçacıklar" adlı oyunlarıyla devam etti. "Savaş" oyunundaki performansıyla Yeni Tiyatro Dergisi’nden “En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu” ödülünü aldı.

Televizyon Dizilerindeki Başarıları

Damla Sönmez, tiyatro ve sinema kariyerinin yanı sıra televizyon dizilerinde de adından sıkça söz ettirmiştir. "Gece Gündüz", "Türkan", "Bir Aşk Hikayesi" ve "Güllerin Savaşı" gibi dizilerle tanınan Sönmez, 2019 yılında "Çukur" dizisinde ve aynı yıl Netflix yapımı "Rise of Empires: Ottoman" belgesel dizisinde rol alarak geniş kitlelere ulaşmayı başardı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler