Doç. Dr. Doğan Kalafat hayatını kaybetti: Doğan Kalafat kimdir?

Doç. Dr. Doğan Kalafat hayatını kaybetti yaşamını yitirdi. Doğan Kalafat'ın öz geçmişine dair bilgiler araştırılıyor. Detaylar haberimizde.

Doç. Dr. Doğan Kalafat hayatını kaybetti: Doğan Kalafat kimdir?

Türkiye'de deprem araştırmalarına büyük katkılarda bulunmuş olan Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü (KRDAE) Bölgesel Deprem-Tsunami İzleme ve Değerlendirme Merkezi eski müdürü Doç. Dr. Doğan Kalafat hayatını kaybetti.

Doç. Dr. Kalafat, 1984 yılında Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü (KRDAE) Sismoloji Laboratuvarı'nda jeofizikçi olarak çalışmaya başladı ve 2004 yılına kadar bu laboratuvarda şef olarak görev yaptı. Daha sonra Ulusal Deprem İzleme Merkezi Müdürü olan Kalafat, bu görevini 2015 yılına kadar sürdürdü. 2015 yılında KRDAE Bölgesel Deprem Tsunami İzleme Merkezi (BDTİM) müdürlüğüne atanan Doç. Dr. Kalafat, bu görevini Haziran 2024'e kadar devam ettirdi.

Türkiye'de gözlemsel ve aletsel sismoloji, deprem izlemeleri ve deprem istasyonları şebekesinin gelişimine büyük katkılar sağlayan Doç. Dr. Doğan Kalafat, uydu sistemleriyle ilk geniş bant sismik istasyonların kurulumu ve fayların araştırılması konularında öncülük etti. Faylardaki aktiviteler ve deprem oluş düzenleri, yerkabuğu yapısının araştırılması, deprem kataloğu çalışmaları, fay düzlemi çalışmaları ve saha gözlemleri gibi alanlarda önemli projelere imza attı.

Doç. Dr. Doğan Kalafat, 12 Temmuz 2024 Cuma günü saat 10:30'da Kandilli Kampüsü'nde yer alan Fatin Gökmen Konferans Salonu’nda düzenlenecek törenle uğurlanacak. Cenazesi, İstanbul Zincirlikuyu Camii'nde kılınacak öğle namazının ardından İstanbul Zincirlikuyu Mezarlığı'na defnedilecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler