Eczaneler bayramda kaç gün kapalı? Ne zaman açılacak?

Bayramda eczanelerin kapalı olup olmadığı, Kurban Bayramı'nda ilaç tedariği için eczaneye başvuracak vatandaşların gündeminde yer alıyor. Detaylar haberimizde.

Eczaneler bayramda kaç gün kapalı? Ne zaman açılacak?

Resmi tatillerde birçok kamu, kurum ve kuruluşunun kapalı olmasından dolayı eczanelerin bayram çalışma saatleri merak konusu oldu.

Alınan karara göre bu sene Kurban Bayramı tatili 9 gün sürecek ve kamuda mesai 24 Haziran'da başlayacak. Peki, bayram tatilinde eczaneler kapalı mı, ne zaman açılacak? İşte ayrıntılar:

Kurban Bayramı'nda Eczaneler Açık mı?

16-17-18-19 Haziran tarihlerindeki Bayram tatilinde eczaneler nöbetçi usulü çalışmaya devam edecek. Nöbetçi eczaneler, Sağlık Bakanlığı tarafından uygulamaya geçirilen e-Devlet sistemi üzerinden sorgulanabilir.

Nöbetçi Eczane Sorgulama

Sağlık Bakanlığı'nın uygulamaya geçirdiği “TİTCK - Nöbetçi Eczane Sorgulama” ekranından vatandaşlar, yaşadıkları il ve ilçelerdeki nöbetçi eczaneleri sorgulayabiliyor. Türkiye’nin 81 ilindeki ve ilçelerindeki nöbetçi eczaneleri görüntülemek için buraya tıklayabilirsiniz. e-Devlet üzerinden nöbetçi eczane sorgulama işlemi yapmak için T.C. kimlik numarası ve şifrenizle giriş yapmanız gerekmemektedir.

Nöbetçi eczane sorgulama ekranında, eczanelerin hangi tarihlerde açık olduğunu, eczane sahibinin adını, ilçesini, telefon numarasını ve eczanenin açık adresini öğrenebilirsiniz. Aynı zamanda “Haritada Göster” seçeneğiyle nöbetçi eczanelere kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

Eczaneler Ne Zaman Açılacak?

Resmi ve dini bayram günleri haricinde eczaneler, sabah 09.00 ile akşam 19.00 saatleri arasında hizmet vermektedir. Hafta içi Pazartesi, Salı, Çarşamba, Perşembe ve Cuma günleri ile Cumartesi günleri eczaneler açıktır. Ancak Pazar günü eczaneler hizmet vermez.

Kurban Bayramı tatili 24 Haziran Pazartesi günü sona erecek. Eczaneler, 22 Haziran Cumartesi günü hizmet verecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler