Emekli Albayın Paşa'lara isyanı
Emekli bir albay, Meclis'e verdiği dilekçede adeta isyan etti ve ordu içinde generallere sağlanan imtiyazı ağır sözlerle dile getirdi. Bakın o albay, isyanını nasıl dile getirdi? Emekli Albay T.Ç., geniş imtiyazlara sahip olduğu gerekçesiyle generalleri M
Emekli Albay T.Ç., geniş imtiyazlara sahip olduğu gerekçesiyle generalleri Meclis'e şikâyet etti. Meclis Dilekçe Komisyonu, "Nihayetinde hepimiz devlet memuruyuz. Tuvalet ve berber ayrımı, ağrıma gidiyor" diyen Emekli Albay'ın başvurusunu işleme aldı
Milliyet Gazetesi'nin haberine göre, T.Ç., Meclis'e olan başvurusunda lojmandan, hastaneye kadar generallere büyük imtiyazlar tanındığından yakındı.T.Ç., 13 Ağustos 2010’da TBMM Dilekçe Komisyonu’na yaptığı başvuruda, asteğmen ile mareşal arasındaki rütbeli şahıslara "subay" denildiğini kaydederken, medyada "generaller ve subaylar" şeklinde tanımlama yapılmasının yanlış olduğunu, generallerin de subay nitelendirmesi içinde bulunduğunu savundu.
'PAŞAM' DEMEYİ SEVERLER
"Paşa" lakabının Osmanlı dönemine ait olduğunu, bu lakabın özel imtiyazlı mülki ve askeri yetkililere verildiğini anımsatan T.Ç., "Günümüzde generallerde mülki yetki yoktur. Sadece askeri yetkileri vardır. Bu lakap da yasaklanmıştır. Ancak, TSK’da general rütbesindeki subaylar birbirine ‘paşam’ demesini severler" diye yazdı.
GÖRÜLMEMİŞ AYRICALIK
Türkiye’de generallerin dünyanın hiçbir ordusunda görülmeyen ayrıcalıklara sahip olduğunu öne süren T.Ç., bunları, "Özel konut, eşlerine sivil plakalı araç ve şoför, orduevlerinde ve dinlenme tesislerinde özel çay, yemek salonları, general/amiral tuvaletleri, berberleri, özel havuz ve plajları, general şezlongları ve denize girme yerleri, otoparkları, hastanelerde özel odalar" olarak sıraladı.
BANA 6 AY SONRAYA GÜN VERDİLER
General ve amirallere hemen her türlü tetkikin yapıldığını, ancak albay olmasına rağmen kendisine bir MR için 6 ay sonraya gün verildiğini savunan T.Ç., generallere emekli olduktan sonra TSK vakıflarında veya özel sektörde yönetim kurulu üyelikleri verildiğini vurguladı.
AĞRIMA GİDİYOR
Generaller öldüklerinde şehitlerde olduğu gibi gazetelere ilan bile verildiğini kaydeden T.Ç., "Kısacası yazmakla bitmiyor. Bir-iki yerde subay salonları göstermelik olarak var. Her gelen oturabilir. Ancak general/amiral salonuna yanlışlıkla oturun hemen yanınıza er geliyor, ‘Burası general ve amirallere ait’ deniyor. Bu kadar imtiyazın doğru olmadığını düşünüyorum. Nihayet devlet memuruyuz. Özellikle tuvalet ve berber ayrımı bir emekli albay olarak ağırıma gidiyor" ifadelerini kullandı.
TBMM Dilekçe Komisyonu, T.Ç’nin başvurusunu işleme aldı. Komisyon başvuruyu araştırarak T.Ç’ye neler yapıldığı ve alınacak kararlar konusunda bilgi verecek.