Emniyet kemeri yılı
Bursa Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü yetkilileri, bu sene denetimde ağırlığı emniyet kemeri kullanımına verdiklerini açıkladı. Yetkililer, Ocak ayından bu yana özellikle de son günlerde yapılan denetimlerle sadece Bursa'da 15 bin sürücü
Yayınlanma:
Bursa Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü yetkilileri, bu sene denetimde ağırlığı emniyet kemeri kullanımına verdiklerini açıkladı. Yetkililer, Ocak ayından bu yana özellikle de son günlerde yapılan denetimlerle sadece Bursa'da 15 bin sürücüye 'emniyet kemeri takmamak'tan para cezası kesildiğini açıkladı.
Denetimlerin daha da artacağına dikkat çeken yetkililer, emniyet kemerini takmamanın maddi cezasının 77 TL olduğunu dile getirdi. Yetkililer, "Araç sürücülerimizin araca biner binmez ilk yapacakları iş emniyet kemeri takmak olmalıdır. Çok kısa mesafe gidilecek bile olsa emniyet kemeri muhakkak takılmalı. Aslında emniyet kemeri kullanmamızı en çok gerektiren husus da şehir içi yolculuklardır. Çünkü ölümlü trafik kazalarının yüzde 80'i evinize 30-35 kilometre uzaklıkta ve 55-60 kilometre hızın altında gerçekleşmektedir.
Ayrıca trafik kazası ölümlerinin yüzde 35'i şehir içinde ve büyük olasılıkla günlük güzergahlar üzerinde meydana gelmektedir. Bizim, denetimlerdeki amacımız, vatandaşa ceza yağdırıp onları sıkıntıya sokmak değil, bilakis emniyet kemeri takma bilincinin oluşturulmasını sağlamak. Belki 77 liralık cezalar ödenir, ama geriye parayla ödenemeyecek hasarlar ortaya çıkar." uyarılarında bulundu.
EMNİYET KEMERİ TAKMAK NEDEN GEREKLİDİR?
Emniyet kemerlerinin yararlarının, kaza kategorilerinin hepsinde görüldüğünü hatırlatan Bursa Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü yetkilileri, "Ölüm ve ağır yaralanmanın en çok meydana geldiği çarpma ve çarpışma kazalarındaki yararları daha dikkat çekicidir. Çarpma sonucu savrulan bir eşya da olsa insan bedeni de olsa eninde sonunda bir engelle durdurulur. Bir çarpma anında araç saniyenin ilk on salisesinde durmakta ise de eğer emniyet kemeri takılı değilse direksiyon, kontrol paneli ya da ön cam tarafından durdurulana kadar araç içindeki eşyalar ve araçta bulunan kişilerin bedenleri aynı hızdaki hareketlerine devam edeceklerdir.
Oysa doğru takılmış bir emniyet kemeri insan bedenini; çarpma etkisiyle vücutta meydana gelen sarsıntının kademe kademe azalmasını sağlayarak, kaza anında meydana gelen çarpma etkisini vücut yapısındaki en güçlü noktalara yöneltir. Çarpma etkisinin vücutta tek noktada toplanmayıp dağılmasını sağlayarak, çarpışma anında koltuktan fırlamayı engelliyor. Emniyet kemeri hassas ve en önemli organların yer aldığı kafa ve omuriliğin herhangi bir yere çarpmasını önleyerek korumaktadır." şeklinde konuştu.
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.