Enflasyon verileri sonrası Özgür Özel'den ilk açıklama! "Sıkıntısını Cumhur İttifakı çekecek"

CHP Genel Başkanı Özgür Özel açıklamalarda bulundu.

Enflasyon verileri sonrası Özgür Özel'den ilk açıklama! "Sıkıntısını Cumhur İttifakı çekecek"

Memur ve emeklileri yakından ilgilendiren enflasyon rakamları açıklandı. Haziran enflasyonu aylık yüzde 1,64 olurken 6 aylık enflasyon da 24,73 oldu. SSK ve Bağ-Kur emeklileri yüzde 24,73 zamma hak kazandı. Memur ve memur emeklileri de yüzde 10'luk sözleşme zammına ek olarak enflasyon farkı alıyor. Açıklanan enflasyon rakamlarına göre memur ve memur emeklilerin toplam zam oranı da yüzde 19,31 olacak.

Açıklanan veriler sonrası CHP Genel Başkanı Özgür Özel açıklamalarda bulundu.

Özel'in açıklamaları şu şekilde;

Vatandaşın gündemi neyse benim de gündemim o. Ben vatandaşların kavgasını vereceğim.

Tayyip Bey'i üzmeyen TÜİK'in verilerine göre bile asgari ücret şu ana kadar 3850 TL erimiş durumda.

Yarından itibaren düşecek diyorlar. Sanki petrol ve maden bulundu da düşecek. Geçen sene bu sıralarda öyle bir saçmaladınız ki, aylık enflasyon çok yüksekti. Bu ay enflasyon yine yüksek. Ama baz etkisiyle gelecek aydan itibaren biraz düşüş olacak diyorlar. Vatandaşı kandırmaya çalışıyorlar. Baz etkisini, vatandaşı yolunacak kaz etkisi gibi anlatmaya çalışıyorlar. Enflasyon artı olduğu sürece hayat pahalılığı artıyor demektir.

Enflasyon yüzde 50 ise, gelecek sene fiyatlar bugünden itibaren yüzde 50 artar. Fiyatların düşmesi için eksi enflasyon lazım. Yüzde 12'lerdeki enflasyonu olmadık saçmalıklarla yüzde 80'lere kadar getirdiniz. AK Parti'nin kıl payı da olsa bir seçim daha kazanmak için yaptıklarının bedelini ödüyoruz. Suya sabuna dokunmayan, sadece vatandaşa kemer sıktıran tedbirler alınıyor. Bunun da sıkıntısını Cumhur İttifakı çekecek.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler