Esenboğa Havalimanı ihalesi TAV'ın oldu

Esenboğa Havalimanı ihalesini TAV Holding kazandı.
Esenboğa Havalimanı ihalesi TAV'ın oldu

Devlet hava meydanları işletmesi tarafından Esenboğa Havalimanı ihalesi gerçeekleştirildi. Yapılan İhaleye Limak, Cengiz ve TAV katıldı.

esenboga2_29

Limak şartları taşımadığı gerekçesiiyle elenirken TAV ve Cengiz Holdinl yarıştı.

Cengiz İnşaat'ın 350 milyon Euro+KDV'lik ilk teklifine karşılık TAV'ın ilk teklifi 330 milyon Euro+KDV'de kaldı. 

Kısa bir süre istişare eden Cengiz temsilcileri, ara sonrasında 410 milyon euro teklifte bulundu. TAV bu teklif sonrası 420 milyon euro + KDV'lik teklif etti.

Cengiz İnşaat temsilcileri 4. turda ihaleden çekildiğini duyurdu.

esenboga5_14

475 MİLYON EURO + KDV'YE ANLAŞMA SAĞLANDI
DHMİ İhale Komisyonu tarafından yapılan talep ile miktarın artırılması istendi. Yapılan pazarlıklar sonucu taraflar 475 milyon Euro + KDV'lik bedelde mutabık kaldı.

Esenboğa Havalimanı İhalesi'ni 475 milyon Euro + KDV'lik teklifiyle resmen TAV Havalimanları Holding kazanmış oldu.

Söz konusu rakamın yüde 25'i peşin olarak ödenecek.

gfhfgj-1

TAV'IN YÖNETİM KURULU BAŞKANVEKİLİ TRABZONLU MUSTAFA SANİ ŞENER
1997 yılında TAV Havalimanları Yönetim Kurulu Üyesi ve İcra Kurulu Başkanı olarak atanmıştır.

1977 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Makine Mühendisliği Bölümü’nden mezun olan Şener, 1979 yılında İngiltere’de Sussex Üniversitesi’nde Akışkanlar Mekaniği üzerine yüksek lisans (M.Phil.) yapmıştır. Türk mühendisliğinin uluslararası düzeyde gelişimine katkılarından dolayı KTÜ Makina Mühendisliği Fakültesi tarafından mühendislik dalında, TAV’daki görev süresi boyunca Proje ve Risk Yönetimi konusunda başarıları nedeniyle de New Hampshire Üniversitesi tarafından işletme dalında onur doktorası ile ödüllendirilmiştir.

TAV Havalimanları öncesinde birçok ulusal ve uluslararası projede, Proje Müdürlüğünden Genel Müdürlüğe kadar çeşitli görevler üstlenen Şener, Massachusetts Institute of Technology’de (MIT) Kompleks Sistemler Yönetimi üzerine eğitim almıştır. Şener, Uluslararası Havalimanları Konseyi (Airports Council International/ACI) Dünya Yönetim Kurulu Üyeliği ve Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türkiye-Fransa ve Türkiye-Hırvatistan İş Konseyi Başkanlığı görevlerinde bulunmuştur. Ocak 2022’den bu yana ise DEİK Türkiye-Kazakistan İş Konseyi Başkanlığını yürütmektedir. Şener, iki ülke arasındaki ilişkilere katkılarından dolayı 2016 yılında Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande tarafından “Legion d’honneur” Şövalye Nişanı’na lâyık görülmüştür. Şener aynı yıl Gürcistan devleti tarafından da Üstün Hizmet Nişanı’yla onurlandırılırken 2019 yılında da Makedonya Hükümeti tarafından Liyakat Nişanı ile onurlandırılmıştır.

TAV Havalimanları’nda yaratılan “iş modeli” Harvard Üniversitesi’nde “case study” olmuş ve Sani Şener tarafından Harvard Business School’da (HBS) MBA öğrencilerine ders olarak anlatılmıştır. Thomson Extel tarafından yerli ve yabancı finans kuruluşları arasında yapılan oylamada “en iyi CEO” alanında Türkiye’de 2010, 2011, 2014, 2015 ve 2016 yıllarında birinci, Avrupa ulaştırma sektöründe 2014 yılında üçüncü seçilmiştir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir