Eski kimliklerinizi yenilemeyi unutmayın! İşte son tarih

Eski nüfus cüzdanınızı yeni T.C. kimlik kartı ile değiştirmediyseniz, yıl sonuna kadar bu işlemi tamamlamanız önemle duyuruldu.

Eski kimliklerinizi yenilemeyi unutmayın! İşte son tarih

2016 yılı öncesinde alınmış olan eski tip ehliyet ve nüfus cüzdanlarının yenilenmesi için yıl sonuna kadar vaktiniz var.

31 Aralık 2024 tarihine kadar eski kimliklerinizi yeni T.C. Kimlik Kartları ile değiştirmek zorundasınız. Bu tarihe kadar değişim yapılmazsa, eski kimliklerle işlem yapmak mümkün olmayacak.

Yıl sonuna yaklaşırken oluşabilecek yoğunluk nedeniyle işlemlerinizi son güne bırakmamanız önemle duyuruldu.

Neden Değiştirilmelidir?

Yeni T.C. Kimlik Kartları, eski nüfus cüzdanlarına göre birçok avantaj ve güvenlik önlemi sunmaktadır. Kolay taşınabilir, taklit edilemez, üstün güvenlikli ve çipli olan bu yeni kimlik kartları, vatandaşların kamu ve özel hizmetlerden daha hızlı ve güvenli bir şekilde faydalanmasını sağlamaktadır.

Yeni Kimlik Kartlarının Özellikleri:

Temaslı-temassız yonga
Uluslararası standartlara uygun
En gelişmiş güvenlik öğelerini içeren

Başvuru İşlemleri:

Yeni T.C. Kimlik Kartı almak için vatandaşların en yakın Nüfus Müdürlüklerine başvurmaları gerekmektedir. Başvuru işlemlerinde gerekli belgelerin eksiksiz olması ve randevu alınması, sürecin daha hızlı ilerlemesini sağlayacaktır.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler