Eylem Tok ikinci kez hakim karşısına çıkıyor! Türkiye’ye iade edilecek mi?

İstanbul’da yaptığı trafik kazasında bir kişinin ölümüne sebep olan oğlu Timur Cihantimur’u ABD’ye kaçıran Eylem Tok, bugün Boston’da ikinci kez mahkemeye çıkacak

Eylem Tok ikinci kez hakim karşısına çıkıyor! Türkiye’ye iade edilecek mi?

İstanbul’da Oğuz Murat Aci’nin ölümüne neden olan kazaya karışan oğlu Timur Cihantimur’u ABD’ye kaçıran Eylem Tok, bugün TSİ 21.00’de ikinci kez hakim karşısına çıkacak.

ABD Dışişleri Bakanlığı’nın firari anne ile oğlunun Türkiye’ye iadelerinin uygun olduğu yönünde görüş bildirmesinin ardından görülecek ilk duruşmada, Eylem Tok’un iadesine ilişkin bir kararın gündeme alınabileceği belirtiliyor.

ABD DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI GÖRÜŞ BİLDİRDİ
Eylem Tok’un yargılandığı davanın ilk duruşmasında hakim, “Bu duruşma oldukça karmaşık. Siyasilerin görüş bildirmesi gerek.” demişti.

ABD Dışişleri Bakanlığı, Tok ve oğlunun iadesinin uygun olduğu konusunda görüş bildirmişti. Bu gelişmenin ardından Tok ilk kez hakim karşısına çıkacak.
Uluslararası ceza hukuku avukatları, hakimin iade kararını gündeme alabileceğini belirtiyor.

İade konusuna ilişkin bir diğer ayrıntı ise Tok’un, ABD’ye giriş yaptığı turist vizesinin süresi. Eylem Tok, ABD’de turist vizesiyle en fazla 6 ay kalabiliyor.

DAVAYA TEK BAŞINA ÇIKACAK

Eylem Tok bugün görülecek duruşmaya tek başına çıkacak.

Timur Cihantimur’un duruşması daha sonra gerçekleşecek.

Hakimin bugün Eylem Tok hakkında vereceği kararın, Cihantimur’un yargılandığı davada da etkili olabileceği belirtiliyor

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler