Fatih Belediye Başkanı kimdir? Mehmet Ergün Turan nereli, kaç yaşında? Ne iş yapıyor?

Fatih Belediye Başkanı Mehmet Ergün Turan'ın öz geçmişi araştırılıyor. Detaylar haberimizde.

Fatih Belediye Başkanı kimdir? Mehmet Ergün Turan nereli, kaç yaşında? Ne iş yapıyor?

Fatih Belediye Başkanı Mehmet Ergün Turan'ın öz geçmişine dair "kimdir, nereli, kaç yaşında? Ne iş yapıyor?" gibi sorulara yanıt aranıyor.

İşte Fatih Belediye Başkanı Mehmet Ergün Turan ile ilgili bilgiler...

Mehmet Ergün Turan kimdir?

Mehmet Ergün Turan, 1967 yılında İstanbul'da doğmuş olup aslen Trabzonlu bir aileye mensuptur.

İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü'nden mezun olan Turan, uzun yıllar dış ticaret ve inşaat sektöründe aktif olarak yer almış, birçok projenin mühendislik ve uygulama süreçlerinde görev almıştır.

Kamu hizmetine 1999 yılında başlayan Turan, 2005 yılına kadar Güngören Belediyesi'nde Teknik Başkan Yardımcılığı yapmış, ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi’nde İmar Komisyonu Üyeliği ve Başkanlığı, İBB Encümen Üyeliği gibi görevlerde bulunmuştur.

2007-2009 yılları arasında İBB Meclisi 2. Başkan Vekili olarak görev yapan Turan, 2009-2014 döneminde ise İBB Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekilliği yapmıştır. 18 Nisan 2014 tarihinde T.C. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı'na atanmıştır.

Şehir planlama, yapı ve kent kültürü konularında yoğun çalışmalar yapmış olan Turan, geleneksel Türk evi, Selçuklu ve Osmanlı mimarisi, Anadolu yerleşim kültürü gibi konulara ilgi duymaktadır. Bu bağlamda, Türkiye genelinde yatay mimari, yöresel mimari ve mahalle kültürü ilkeleri doğrultusunda 200 binin üzerinde konutun inşa edilmesine öncülük etmiştir. Aynı zamanda Millet Bahçeleri projelerinde de aktif rol almıştır.

Turan, 30 Kasım 2018 tarihinde TOKİ Başkanlığı görevinden ayrılarak yerel yönetimdeki deneyimlerini İstanbul'un tarihi ve kültürel merkezi Fatih ilçesinde sürdürmek amacıyla, 31 Mart 2019 seçimlerinde Ak Parti'den Fatih Belediye Başkanı olarak seçilmiştir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler