GSB KYK yurt başvurusu sonuçları! İlk kayıt ücreti 2024! Kayıt nasıl yapılır? Yedek ne demek? Tip fiyatları: E-devlet giriş

KYK yurt başvuru sonuçları açıklandı. Sonuçların açıklanması sonrası birçok konu araştırma konusu oldu. Detaylar haberimizde.

GSB KYK yurt başvurusu sonuçları! İlk kayıt ücreti 2024! Kayıt nasıl yapılır? Yedek ne demek? Tip fiyatları: E-devlet giriş

Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurt başvuru sonuçları açıklandı. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, KYK yurt başvuru sonuçlarının erişime açıldığını duyurdu.

Üniversite kazanan ve bu nedenle başka şehirlere taşınacak olan öğrenciler, KYK yurt sonuçlarını e-Devlet üzerinden sorgulayabilecekler. İşte 2024-2025 dönemi KYK yurt sonuçlarına ulaşabileceğiniz ekran.

2024-2025 KYK Yurt Sonuçları Açıklandı

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, 2024-2025 yılı KYK yurt başvuru sonuçlarının 5 Eylül itibarıyla erişime açıldığını açıkladı.

KYK Yurt Kayıt Tarihleri

Yurtlara yerleşmeye hak kazanan öğrencilerin kayıt işlemleri 7 Eylül'de sona erecek. Öğrenciler, kayıtlarını 7 Eylül saat 23:59'a kadar e-Devlet üzerinden tamamlamak zorundalar.

Kayıtlar Nasıl Yapılacak?

KYK yurtlarına yerleşmeye hak kazanan öğrenciler, kayıt işlemlerini https://www.turkiye.gov.tr/ adresinden gerçekleştirebilecek. Ayrıca, kazandıkları yurda giderek şahsen de kayıt yaptırabilecekler.

2024-2025 KYK Yurt Sonuçları Nasıl Sorgulanır?

KYK yurt başvuru sonuçlarına e-Devlet üzerinden ulaşılabilir. Öğrenciler, başvuru sonuçlarını turkiye.gov.tr/gsb-yurt-basvuru-sonucu-sorgulama adresinden sorgulayabilecekler.

KYK Yurt Ücreti Ne Zaman Ödenir?

İlk kayıt ücretinin ödenmesinin ardından, yurt ücreti her ayın son gününe kadar ödenmelidir. Ancak, eylül ayı için öğrencilere 15 Eylül saat 23:00'e kadar süre tanınır. Bu tarihe kadar ödeme yapmayan öğrencilerin kayıtları silinir.

Kimler KYK Yurtlarında Ücretsiz Kalabilir?

  • Şehit eşi ve çocukları, şehidin çocuğu yoksa bekar kardeşleri,
  • Gazi ve gazi çocukları,
  • Anne ve babasını kaybetmiş, 25 yaşını geçmemiş öğrenciler,
  • Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı himayesinde barınarak lise eğitimini tamamlayanlar,
  • Devlet koruması altındaki öğrenciler, KYK yurtlarında ücretsiz barınma hakkına sahiptir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler