Halil Ay kimdir? Halil Ay öldü mü?

Halil Ay kimdir? Halil Ay öldü mü? İşte tüm detaylar...

Halil Ay kimdir? Halil Ay öldü mü?

Halil Ay, Türkiye'de birçok suçtan aranan ve uluslararası uyuşturucu kaçakçılığı faaliyetleriyle bilinen bir suç örgütü lideriydi. 1985 yılında Adıyaman'ın Gerger ilçesinde doğmuş olup, Zaza kökenlidir. Ailesiyle birlikte Adana'ya taşındıktan sonra burada birçok düşman edinen Halil Ay, 2010 yılında İstanbul'a yerleşmiştir. İstanbul'da suç faaliyetlerine devam eden Halil Ay, kasten adam öldürme, silahlı saldırı, gasp, tehdit, yaralama gibi 17 suçtan aranıyordu.

Haliç Köprüsü Olayı

14 Ocak 2023 tarihinde, Halil Ay'ın içinde bulunduğu araca Haliç Köprüsü üzerinde düzenlenen silahlı saldırı, onun adını daha geniş bir kitleye duyurdu. Bu saldırıda, Halil Ay'la aynı gruptan olan Cumali Aslan hayatını kaybetmiş, Dorukan K. ise yaralanmıştı. Saldırının hedefinin, kırmızı bültenle aranırken İtalya'da yakalanan çete lideri Barış Boyun ile aralarında husumet bulunan Halil Ay olduğu iddia edilmişti. Bu olayın ardından Halil Ay kayıplara karışmıştı.

HALİL AY ÖLDÜ MÜ?

Halil Ay'ın öldüğü, ilk olarak TikTok'ta yayılan videolarla duyuldu. Videolarda, Fransa'da bir çiftlik evinde iki kişinin silahlı saldırı sonucu öldürüldüğü ortaya çıktı. Fransız haber kaynaklarına göre, 6 Ağustos 2023 tarihinde Chatonnay bölgesindeki bir çiftlik evine düzenlenen silahlı saldırıda iki kişi hayatını kaybetti. Ölenlerin Türk vatandaşı olduğu ve sahte kimliklerle Fransa'ya giriş yaptıkları tespit edildi. Olay yerinde 12 adet boş kovan bulundu ve soruşturma kapsamında 27 yaşındaki bir erkek gözaltına alındı.

Olayın Perde Arkası

Halil Ay'ın öldürülmesi olayında yer alan tetikçilerden birinin, saldırıda hayatını kaybeden Gülbey Dilsiz olduğu ortaya çıktı. Gülbey Dilsiz'in suç örgütü lideri Barış Boyun'un çetesiyle bağlantılı olduğu iddia ediliyor. Halil Ay'ın Fransa'ya kaçtığını öğrenen Boyun çetesi, onu bulmak için harekete geçti ve kaldığı çiftlik evini basarak Halil Ay'ı öldürdü. Çıkan çatışmada, tetikçilerden biri olan Gülbey Dilsiz de hayatını kaybetti.

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler