Hastanelerde randevu sistemi genişletildi! İşte detaylar

Sağlık Bakanlığı tarafından hastanelerde başlatılan Onaylı Randevu Sisteminin kapsamı genişletildi. Sistem artık sadece muayene için değil tetkik amaçlı görüntüleme işlemlerinde de kullanılacak. İşte detaylar...

Hastanelerde randevu sistemi genişletildi! İşte detaylar

Onaylı randevu sistemi muayenelerde olduğu gibi tetkiklerle ilgili de devreye girdi. Sadece muayene için değil, tetkikler için de hastanın onay vermesi gerekecek. Peki, tetkiklerde onaylı randevu dönemi nasıl işleyecek? İşte tüm merak edilenler haberimizde...

"Tetkik Amaçlı Görüntüleme İşlemlerinde Onaylı Randevu Sistemi" nedir ve ne zaman uygulamaya girecek?

Tetkik amaçlı görüntüleme işlemleri için hastane imkanlarının daha verimli kullanılmasını sağlayan, randevusuna gelememe durumu söz konusu olan hastaların erken bir zamanda randevularının iptal edilmesiyle boş kalan kapasitenin diğer hastalar için kullanılmasını sağlayacak olan kuralları içeren yeni bir düzenlemedir.

Bu kurallar, 24 Haziran Pazartesi günü itibarıyla alınacak randevular için geçerli olacak.

Ciddi bir kaynak israfına neden olan, hastaların farklı hastanelerde aynı şikayetle ilgili görüntüleme işlemi yaptırmak zorunda kalması bu düzenleme kapsamında çözüme kavuşturuluyor. Hastanın bir hastanede yaptırdığı tetkik amaçlı görüntüleme işlemi diğer hastanelerde görüntülenebilecek, böylece mükerrer tetkiklerin ve israfın önüne geçilecek.

2 GÜN ÖNCE SAAT 20.00'YE KADAR ONAYLANACAK

Hastaneler tarafından sistem üzerinde randevuları oluşturulan kişilerin, randevu saatine uyacağına ilişkin onay vermesi gerekiyor mu?

Randevu tarihinden iki gün önce saat 20.00'ye kadar kişilerin randevusuna onay vermesi veya gelemeyeceğini bildirmesi gerekecek. Onay, "www.mhrs.gov.tr" internet sitesi, mobil uygulama, onay linki içeren SMS ve "Alo 182 Çağrı Merkezi" olmak üzere tüm kanallar üzerinden verilebilecek.

ONAYLANAN RANDEVU İPTAL EDİLEBİLECEK Mİ?
Randevu tarihinden iki gün önce saat 20.00'ye kadar "www.mhrs.gov.tr" internet sitesi, mobil uygulama, onay linki içeren SMS ve "Alo 182 Çağrı Merkezi" aracılığıyla iptal işlemleri gerçekleştirilebilecek.

ONAYLAMAYANLAR İÇİN SÜREÇ NASIL İŞLEYECEK?
Son onay saatine kadar randevusunu onaylamayan kişilerin randevusu otomatik olarak iptal edilmiş sayılacak.

ONAYLANAN RANDEVUYA GİDİLMEZSE NE OLACAK?
Randevusunu onayladığı halde gitmeyen kişiler, aynı işlem için ancak 15 gün sonra yeni bir randevu alabilecek. Randevusunu onaylamayan ya da iptal etmeyen kişiler, başvuruda bulunduğu hastaneden hizmet alabilecek mi?

Üzerinde herhangi bir işlem yapılmayan randevular, iki gün önce saat 20.00'de otomatik olarak iptal edilmiş sayılacak. Bu kişiler için hastane tarafından tekrar randevu verilebilecek.

MUAF GRUPLAR VAR MI?
Muayene randevularında olduğu gibi tetkik amaçlı görüntüleme işlemi randevularında da 65 yaş üstü hastalar ve kanser hastaları onay işleminden muaf tutulacak. Bu gruptaki hastalar için hastanelerden her zaman randevu verilebilecek.

Kaynak:NTV

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler