Hatica Karahan Kimdir? Nereli ve Kaç yaşında?

Hatice Karahan Kimdir? Nereli ve Kaç yaşında? İşte tüm detaylar...

Hatica Karahan Kimdir? Nereli ve Kaç yaşında?

Hatice Karahan, 1978 yılında İstanbul'da doğmuş bir ekonomist ve akademisyendir. Boğaziçi Üniversitesi İşletme bölümünden 1999 yılında mezun olduktan sonra, 2001 yılında aynı üniversiteden İktisat yüksek lisans derecesi almıştır. Akademik kariyerine ABD'de devam eden Karahan, 2006 yılında Syracuse Üniversitesi'nde ekonomi doktorasını tamamlamıştır. Bu süreçte Syracuse Üniversitesi'ne bağlı Center for Policy Research'te araştırmalar yapmıştır.

Türkiye'ye döndükten sonra çeşitli üniversitelerde ders vermiş, TÜBİTAK'ta danışmanlık yapmış ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) ve İstanbul Sanayi Odası (İSO) gibi önde gelen iş dünyası kuruluşlarında ekonomi danışmanlığı görevlerinde bulunmuştur. 2015 yılında İstanbul Medipol Üniversitesi Ekonomi ve Finans Bölümü'nün kurucu bölüm başkanlığına atanmış ve 2020 yılında profesör unvanı almıştır.

Temmuz 2017'de Cumhurbaşkanı Başdanışmanlığı'na atanan Karahan, Harvard Üniversitesi ve Columbia Üniversitesi'nde ekonomi alanında misafir akademisyen olarak iki yıl süreyle görev yapmıştır. 2023 yılında Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkan Yardımcılığı görevine atanmıştır.

Hatice Karahan, ekonomi alanındaki geniş bilgi ve tecrübesi ile dikkat çeken bir isimdir ve Türkiye'nin ekonomik politikalarının şekillendirilmesinde önemli bir rol oynamaktadır.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler