Hem müdür, hem öğretmen hem de hizmetli!
Diyarbakır'ın Dicle ilçesine bağlı Bahçe Köyü İlkokulu'nda görevli Cüneyt Bingöl, okulun hem müdürü, hem öğretmeni hem de hizmetlisi olarak çalışıyor. 14 yıl boyunca öğrencilere ders veren Cüneyt öğretmen, tek gözlü sınıfına akıllı tahta sistemi kurarak ç
Diyarbakır'ın Dicle ilçesine bağlı Bahçe Köyü İlkokulu'nda görevli Cüneyt Bingöl, okulun hem müdürü, hem öğretmeni hem de hizmetlisi olarak çalışıyor. 14 yıl boyunca öğrencilere ders veren Cüneyt öğretmen, tek gözlü sınıfına akıllı tahta sistemi kurarak çocukları hayata hazırlıyor.
Diyarbakırlı öğretmen Cüneyt Bingöl, 14 yıl önce çok yoğun imkansızlıkların yaşandığı Bahçe Köyü İlkokulu'na atandı. İlk zamanlar Diyarbakır'a gidiş geliş yapan Cüneyt öğretmen, bu durum nedeni ile öğrencilere faydalı olmadığını anladı. Bir müddet sonra köyden biri ile evlenip buraya yerleşen Cüneyt öğretmen, harabe halde bulunan öğretmen lojmanını onararak eşiyle burada yaşamaya başladı. Eğitime ilk başladığı yıllarda okulun çatısından su sızdığını, kapıların kırık olduğunu ve camların da olmadığını belirten Cüneyt öğretmen, zorluklar içerisinde köylülerin de yardımı ile okulu onararak kullanılabilir hale getirdi. Toplam 21 öğrencisi bulunan köy okuluna, çevreden topladığı demirleri kesip kaynak yaparak akıllı tahta sistemi kuran Cüneyt öğretmen, animasyonlu gösterimlerle öğrencilerin derse olan ilgilerini arttırmayı başardı. Okul bahçesine çocukların oyun oynamaları için park yaptıran Cüneyt öğretmen, okulun bir bölümüne de çizgi film karakterlerini resmettirdi.
KENDİ İMKANLARI İLE SOBA KURDU, ODUN ATIP ATEŞE VERİ
Hizmetli bulunmaması nedeni ile okulun tüm sorunları ile yakından ilgilenen Cüneyt öğretmen, çevreden topladığı odunları, sınıfta kendi imkanları ile kurduğu sobada yakarak çocukların üşümesini engelledi.
Köyde geçirdiği yaşamı ile ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulunan 37 yaşındaki 3 çocuk babası Cüneyt Bingöl, geldiği ilk yıllarda okulun çatısında, penceresinde çok sıkıntılar olduğunu söyledi. Bingöl, "Yıl yıl bu eksiklikleri yavaş yavaş tamamlamaya çalıştım. Öncelikle çatı işi ile uğraştım. Kiremitleri düzelttim damlamaması için. Daha sonra girişimlerde bulundum ve çatının değişimi yapıldı. Okul tuvaletlerini yeniletip, onardık. Geldiğimde lavabo kapıları yerdeydi, depo kapısı demir kapıların hepsi yerdeydi. Tanıdıklar vasıtasıyla kaynakçı bulduk. Okul kapısı ve diğer kapıları onardık. Normal kara tahtayı kullanıyorduk, bunun eksikliğini gördüm. Tebeşir tozu hem bana hem de çocuklara zararlı. Bunu kullanırken aklıma beyaz tahta kullanma fikri geldi. Beyaz tahtayı aldıktan sonra bunu seyyar tahta haline getirmeye karar verdik. Tahtanın demirlerini temin ettikten sonra kendim kaynak yaptım. Çocuklarımla çok mutluyum" dedi.