İnstagram'a erişim ne zaman açılacak? Bakan Uraloğlu'ndan flaş “Bir saate de açabiliriz…” sözleri

Ulaştırma ve Altyapı bakanı Abdulkadir Uraloğlu, instagram’a erişim engeli konusunda Haber61’e özel açıklamalarda bulundu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, bir takım temaslarda bulunmak üzere Trabzon’a geldi. Haber61’i de ziyaret eden Bakan Uraloğlu gündemi meşgul etmeye devam eden İnstagram’a erişim engeli konusunda açıklamalarda bulundu.

İnstagram ne zaman Açılacak? sorusuna da yanıt veren Uraloğlu, İnstagram erişim engeli ne zaman kaldırılacak? sorusunun yanıtı için görüşmelerin sürdüğünü belirtti ve "Bir saate de açabiliriz" sözlerini kullandı.

“TOPLUMUN BEKLENTİLERİ VE DE

Toplumun beklentileri ve hassasiyetleri var diyen Uraloğlu “Sosyal platformlar hepimizin çok yoğun kullandığı, gerek paylaşım yaptığı gerekse de paylaşımları takip ettiği mecralar. Buralar bizim için elbette kıymetli. Bunların yönetilmesi noktasında biz bazı kanuni düzenlemeler yaptık. Her ülkenin kendine göre kuralları var, kanunları ver, toplumun beklentileri, değerleri var. Biz de buna yönelik bazı kurallar koyduk.“ şeklinde konuştu.

yuiyuiy.jpg

“KATALOG SUÇLARA UYMADILAR”

Uraloğlu İnstagram2ın erişime kapatılma nedeniyle alakalı” Sosyal medya platformları özellikler batılı ülkelerin taleplerini karşılama noktasında çok çok hassas, ancak bizim taleplerimizi karşılama noktasında beklediğimiz hassasiyeti göremedik. Sonuçta onlar burada bilabedel bir hizmet yapmıyorlar. Çok ciddi reklam gelirleri var. Biz de gerek kendi kanunlarımız gerek kurallarımız ve gerekse de toplumumuzun beklentileri noktasında sosyal medya platformları ile iletişim halindeyiz. Onların temsilcileri var. Uyulması gereken kulları biliyorlar ama uymadıklarında biz onları uyarıyoruz. Bu uyarıların çoğu yerine getiriliyor ama yerine getirilmediği zaman da oluyor.

Son süreçte de instagram hesabının kapatılması sürecinde bizim katalog suçları dediğimiz suçlar neden oldu. Nedir bunlar kumar, bahis, Cinsel içerikli içeriklerdir veya Atatürk’e hakaret gibi suçlardır.” İfadelerini kullandı.

“BİR SAATE BİLE AÇABİLİRİZ”

İnstagram’ın yeniden erişime açılması ile alakalı da konuşan bakan Uraloğlu “Bunlar ile ilgili bizim belirli bir zamandan beri yaptığımız bildirimleri dikkate almadılar. Dikkate almayınca biz de İnstagram’a erişimi kapattık. Biz bunun takipçisiyiz ve kimseyi de mağdur etme gibi bir düşüncemiz yok.

Dün akşam itibari ile iletişim başkanlığından katılan arkadaşlar, instagramın Türkiye temsilcileri Bilgi teknolojileri Kurumumuz ile bir araya geldi. Onlara hassasiyetlerimiz aktarıldı. Onlar da bunun üzerinde çalışacaklarını ve dönüş yapacaklarını söylediler. “Sorun bunlardı ve hallettik” dedikleri an erişimi açmış olacağız. Ama vatandaşlarımızın ve herkesin şunu bilmesi lazım ki burası bir hukuk devleti. Bu hukuk devletinin kurallarına da herkes uymak zorundadır. Edindiğim intiba bizim kurallarımızı yerine getirecekler ve bizde daha uzatmadan ki böyle bir niyetimiz yok ve erişime açarız diye düşünüyorum.

Bir saat sonra da açabiliriz. Arkadaşlarımız en son dün akşam geç vakitlere kadar bir değerlendirme yapmışlardı. Bugün için bir dönüş bekliyoruz, birkaç saat öncesine kadar bir dönüş olmamış. “ bilgisini paylaştı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler