Instagram yasağı kalktı mı? Engeli kalktı mı? Açılıyor mu? Saat kaçta açılacak?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu açıkladı. Instagram yasağı kalktı mı? Engeli kalktı mı? Açılıyor mu? Saat kaçta açılacak? İşte detaylar...

Instagram yasağı kalktı mı? Engeli kalktı mı?  Açılıyor mu? Saat kaçta açılacak?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, sosyal medya platformu Instagram'a getirilen erişim engeli ile ilgili yeni açıklamalarda bulundu.

Instagram Erişim Engeli Neden Getirildi?

Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak, katalog suçları çerçevesinde uygulanan politikalara uyulmadığı gerekçesiyle Instagram'a 2 Ağustos'ta erişim engeli getirildi. Bakan Uraloğlu, "Baştan beri sosyal medya platformlarının Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına saygı duymalarını istedik" dedi.

Instagram yasağı kalktı mı?

Uraloğlu, Instagram yetkilileri ile yapılan görüşmeler sonucunda, özellikle katalog suçlar çerçevesindeki taleplerin karşılanacağı ve kullanıcılara getirilen sansür konusunda ortak bir çalışma yapılacağı konusunda anlaşma sağlandığını belirtti.

Instagram Saat kaçta açılacak?

Bakan Uraloğlu, Instagram'ın saat 21.30 itibari ile erişim engelinin kaldırılacağını duyurdu. "Instagram yetkilileri ile yürüttüğümüz görüşmeler neticesinde, taleplerimizin karşılanacağı sözü verildi. Bu nedenle saat 21.30 itibari ile erişim engelini kaldıracağız" şeklinde konuştu.

Bu kararın ardından Instagram kullanıcıları platforma tekrar erişim sağlayabilecekler.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler