İşçi ölümlerinde İstanbul ve Ankara’yı geride bırakan şehir

Türkiye'de Ekim ayında meydana gelen iş kazalarında 143 işçi hayatını kaybederken, 10 işçinin öldüğü İzmir, ANkara ve İstanbul'u geride bıraktı.İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi, Ekim ayında hayatını kaybeden işçilerin illerine, yaşlarına ve ölüm şekil

İşçi ölümlerinde İstanbul ve Ankara’yı geride bırakan şehir

Türkiye'de Ekim ayında meydana gelen iş kazalarında 143 işçi hayatını kaybederken, 10 işçinin öldüğü İzmir, ANkara ve İstanbul'u geride bıraktı.

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi, Ekim ayında hayatını kaybeden işçilerin illerine, yaşlarına ve ölüm şekillerine göre rapor hazırladı. Ekim ayında, en az 143 işçinin hayatını kaybettiği belirlenirken en fazla işçi ölümü İzmir'de oldu. 10 işçi ile en fazla işçi ölümü İzmir'de olurken İzmir'i 8 işçinin öldüğü Bursa, 7'şer işçinin öldüğü Balıkesir ve Sakarya, 5'er ölüm ile de Ankara ve İstanbul takip etti. İş kollarına göre 143 ölümden en fazla inşaat, yol işkolunda 45 işçi, tarım, orman işkolunda 33 işçi, taşımacılık işkolunda 12 işçi hayatını kaybetti. İş kazalarında ölümlerin en çok olma şekli ise trafik kazası nedeniyle oldu. Trafik, servis kazası nedeniyle 41 işçi; ezilme,göçük nedeniyle 34 işçi; diğer nedenlerden dolayı (intihar, silahlı saldırı, kalp krizi) 26 işçi; düşme nedeniyle 24 işçi hayatını kaybetti.

ŞEHİRLERE GÖRE ÖLÜMLER

10 ölüm İzmir'de, 8 ölüm Bursa'da, 7'şer ölüm Balıkesir ve Sakarya'da, 5'er ölüm Ankara ve İstanbul'da; 4'er ölüm Antalya, Aydın, Elazığ, Kayseri, Kocaeli ve Tekirdağ'da, 3'er ölüm Amasya, Bilecik, Denizli, Hatay, Kastamonu, Mersin, Samsun, Sivas ve Şırnak'ta, 2'şer ölüm Afyon, Bartın, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Konya, Kütahya, Malatya, Manisa, Muğla, Osmaniye ve Uşak'ta, 1'er ölüm Adana, Ardahan, Batman, Bingöl, Bitlis, Bolu, Burdur, Düzce, Edirne, Eskişehir, Kahramanmaraş, Karaman, Kırıkkale, Kırklareli, Kırşehir, Mardin, Muş, Nevşehir, Siirt, Sinop, Şanlıurfa, Trabzon, Van ve Zonguldak.

İŞ KOLLARINA GÖRE İŞÇİ ÖLÜMLERİ

İnşaat, yol işkolunda 45 işçi, Tarım, orman iş kolunda 33 işçi, Taşımacılık iş kolunda 12 işçi, Madencilik iş kolunda 7 işçi, Metal iş kolunda 7 işçi, Belediye, Genel İşler iş kolunda 7 işçi, Çalıştığı iş kolu belirlenemeyen 6 işçi; Petro-Kimya, Lastik işkolunda 3 işçi, Basın gazetecilik iş kolunda 3 işçi, Ticaret, büro, eğitim, sinema iş kolunda 3 işçi, Sağlık, sosyal hizmetler iş kolunda 3 işçi, Konaklama, eğlence iş kolunda 3 işçi- Savunma, güvenlik iş kolunda 3 işçi, Gıda, şeker iş kolunda 2 işçi, Enerji iş kolunda 2 işçi, Ağaç, kağıt iş kolunda 1 işçi, İletişim iş kolunda 1 işçi, Çimento, toprak, cam iş kolunda 1 işçi, Gemi, tersane, deniz, liman iş kolunda 1 işçi hayatını kaybetti.

ÖLÜMLERİN ŞEKLİNE GÖRE

Trafik, servis kazası nedeniyle 41 işçi ölürken, Ezilme, göçük nedeniyle 34 işçi, diğer nedenlerden dolayı (intihar, silahlı saldırı, kalp krizi gibi) 26 işçi hayatını kaybetti. Düşme nedeniyle 24 işçi, Elektrik çarpması nedeniyle 8 işçi, Zehirlenme, boğulma nedeniyle 4 işçi, Nesne çarpması, düşme nedeniyle 3 işçi, Patlama, yanma nedeniyle 2 işçi, Kesilme, kopma nedeniyle 1 işçi can verdi.

2015 AYLARINA GÖRE İŞÇİ ÖLÜMLERİ

Ocak ayında en az 128 işçi, Şubat ayında en az 85 işçi, Mart ayında en az 140 işçi, Nisan ayında en az 135 işçi, Mayıs ayında en az 167 işçi, Haziran ayında en az 155 işçi, Temmuz ayında en az 172 işçi, Ağustos ayında en az 160 işçi, Eylül ayında en az 176 işçi, Ekim ayında en az 143 işçi yaşamını yitirdi.

İşçi ölümlerinde İstanbul ve Ankara’yı geride bırakan şehir

İşçi ölümlerinde İstanbul ve Ankara’yı geride bırakan şehir

İşçi ölümlerinde İstanbul ve Ankara’yı geride bırakan şehir

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler