İstanbul'da yarın okullar tatil mi? Bakan Tekin'den açıklama geldi

İstanbul’daki depremlerin ardından Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, okullarda herhangi bir güvenlik sorunu bulunmadığını ve eğitime ara verilmeyeceğini açıkladı.
İstanbul'da yarın okullar tatil mi? Bakan Tekin'den açıklama geldi

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Marmara Denizi Silivri açıklarında meydana gelen 6,2 büyüklüğündeki depremin ardından İstanbul’daki okulların durumu hakkında açıklama yaptı. Bakan Tekin, okullarda herhangi bir yapısal sorun bulunmadığını belirterek, eğitim-öğretime ara verilmeyeceğini duyurdu.

Deprem sonrası hızlıca harekete geçtiklerini belirten Tekin, “Büyük bir felaket yaşadık. Ancak biz bu konularda tecrübeliyiz. Ülke olarak hazırlıklarımızı uzun süredir yapıyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı olarak da okullarda deprem güçlendirme çalışmalarını yakından takip ediyoruz” dedi.

2002 sonrası inşa edilen okul binalarının deprem yönetmeliklerine uygun ve güvenli olduğunu vurgulayan Tekin, “6 Şubat depremleri sonrası da bunu bir kez daha görmüştük. İstanbul’daki okullarımızda şu an için herhangi bir riskli durum söz konusu değil. Sadece 2 okulda sıva çatlağı tespit edildi. Yapısal bir hasar bulunmuyor” ifadelerini kullandı.

Bakan Tekin, “Okullarımız güvenli alanlardır. Yarın eğitime devam edilecek. Gerekli açıklamalar ilgili kurumlar tarafından yapılacaktır” diyerek kamuoyunu bilgilendirdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
  • Trb li / 23 Nisan 2025 16:22

    Bu ülkede her yerde perde betonlu daireler dışında hiçbir binaya izin verilmemeli. Duvarlar perde betonlu olmalı.

    Yanıtla (0) (0)
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir