İstanbul'un Fethi Resmi Tatil mi? Yarın Okul Var mı?

İstanbul'un Fethi Resmi Tatil mi? Yarın Okul Var mı? İşte detaylar...

İstanbul'un Fethi Resmi Tatil mi? Yarın Okul Var mı?

stanbul'un Fethi'nin 571. yılı için geri sayım başladı. 29 Mayıs 1453 tarihinde Fatih Sultan Mehmed tarafından fethedilen İstanbul, tarihin önemli dönüm noktalarından biri olarak kabul ediliyor. Ancak, bu anlamlı gün resmi tatil olarak kutlanmıyor. Peki, yarın okullar açık mı olacak?

29 Mayıs Resmi Tatil mi?

29 Mayıs, İstanbul'un Fethi olarak kutlansa da resmi tatil olarak kabul edilmemektedir. Bu nedenle, resmi tatil statüsünde olmadığı için özel ve kamu sektörü normal mesai saatlerinde hizmet vermeye devam edecektir.

29 Mayıs'ta Okullar Tatil mi?

29 Mayıs'ın resmi tatil olmaması nedeniyle yarın okullar açık olacak. Öğrenciler ve öğretmenler için eğitim devam edecek, özel ve devlet okulları normal programlarını uygulamaya devam edecekler.

29 Mayıs'ta Ne Oldu?

6 Nisan 1453 tarihinde Fatih Sultan Mehmed'in başlattığı kuşatma, 29 Mayıs 1453 tarihinde İstanbul'un fethi ile sonlandı. Bu tarihi zafer, Bizans İmparatorluğu'nun başkenti olan İstanbul'un Osmanlı Devleti tarafından ele geçirilmesiyle sonuçlandı. Fetih, 1123 yıllık Doğu Roma (Bizans) İmparatorluğu'nun sona ermesi ve Osmanlı Devleti'nin bir imparatorluk haline gelmesiyle sonuçlandı. Tarihçiler, bu olayı Orta Çağ'ı sona erdirip Yeni Çağ'ı başlatan bir dönüm noktası olarak kabul etmektedirler.

Bu yıl da, İstanbul'un Fethi'nin yıldönümünde çeşitli etkinliklerle bu büyük zafer anılacak. Ancak, günlük yaşam ve çalışma düzeni resmi tatil olmaması nedeniyle normal seyrinde devam edecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler