İşte 20 bin nüfuslu "cezaevi"
Manisa’nın Yunus Emre ilçesi Barbaros Mahallesi sakinleri, önce Devlet Su işleri ardından TCDD tarafından mahalle etrafının tel örgülerle çevirecek olmasına tepki gösterdi.“20 bin nüfuslu cezaevine döndük” diyen mahalle sakinleri mahalleye giriş çıkışları
Manisa’nın Yunus Emre ilçesi Barbaros Mahallesi sakinleri, önce Devlet Su işleri ardından TCDD tarafından mahalle etrafının tel örgülerle çevirecek olmasına tepki gösterdi.
“20 bin nüfuslu cezaevine döndük” diyen mahalle sakinleri mahalleye giriş çıkışların sadece 3 noktaya düşecek olmasının sıkıntı doğuracağını belirterek eylem yaptı.
Manisa’nın merkez ilçelerinden biri olan Yunus Emre ilçesinin Barbaros Mahallesi 4401 ile 4408 nolu sokaklarının kesiştiği noktada bulunan hemzemin geçidin TCDD tarafından tel örgülerle kapatmak için başlattığı çalışmalar tepki çekti. Hemzemin geçidin kapatılması ile mahalleye sadece 3 noktadan geçiş yapılabileceğini kaydeden mahalle sakinleri, kapatılacak olan alana demir yolu üst geçidi yapılmasını istedi.
Barbaros Mahallesi Muhtarı Siyami Alak, burada vatandaşların hakkı olan üst geçidi istediklerini belirterek şöyle konuştu: "Biz haklarımızı istiyoruz. Vatandaşların buradan sağlıklı geçebilmeleri için üst geçit istiyoruz. Belediye başkanlarımız da duyarlı bu konuda. Her ne hakkımız varsa sosyal hakkımız varsa peşindeyiz. Devlet Demir Yolları burayı kapatmaya çalışıyor. Ben demir yollarına dedim ki bu yeşil alan tarafından burayı kapat bende bileyim senin adaletli davrandığını. Sadece mahalle tarafı kapatılıyor." Vatandaşın ne hakkı varsa ne kadar sosyal hakkı varsa bunları savunmak için sonuna kadar var olduğunu anlatan Alak, şunları söyledi: "Yeter ki vatandaş istesin. Bu vatandaş beni oyla getirdi, seçimle getirdi güvenerek getirdi. Kanun çerçevesinde ne gerekiyorsa onlar için almaya çalışıyorum. Burası Berlin duvarı değil. Bu vatandaşın hakkını savunmak zorundayız. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyız. Biz de bu bayrak altında yaşıyoruz. Kanun çerçevesinde ne sistem varsa hangi haklara sahipsek bunu almak zorundayız. Vatandaşlarımızın sağlıklı ve güzel yaşaması için gerekli üst geçitlerin yapılmasını istiyoruz. Önce çözümü bulsunlar sonra kapatsınlar.”
Muhtar Alak, Devlet Su işleri ve demir yolları tarafından mahallenin çevresinin kapatıldığını söyleyerek, “Burası kapalı bir cezaevi gibi. Bunun için yetkililerden demir yolların çevre yoluna alınmasını istiyoruz. Bu vatandaşlarımıza daha güvenli daha sağlıklı yaşamaları için bu devlet demir yolları çevre yoluna alınsın. Üst geçidi kesinlikle istiyoruz. Vatandaşımızın güvenliği için bir üst geçit istiyorum” diye konuştu.
Mahalle sakinlerinden 60 yaşındaki Gülşen Kaya da tren yolunda ışık istediklerini belirterek "Durak desen çok uzaklarda indiriyor bizi. Oy istemeye gelince kapı kapı dolaşıyorlar muhtarı da belediyesi de. Halka gelince bir şey yok. Niye böyle oluyor. Madem halk için bir şey istenmiyorsa halksız yaşasınlar o zaman. 3-4 senedir sürekli gündemde olan bir konu. Artık yapacak bir şey kalmadı. Yapılacaksa doğru düzgün bir şey yapılsın” dedi.
77 yaşındaki Nurettin Pehlivan da, kapanacak olan alanın hemen ilerisinde bulunan bir üst geçit olduğuna işaret ederek şunları söyledi: “Oradaki köprüyü buraya kadar getirsinler. Hiç olmazsa asfalttan ve trenden kurtuluruz. Yukarıdan gideriz aynı o köprü gibi bir köprü yapılsın daha iyi.”
Öte yandan devlet demir yolları tarafından konuyla ilgili bir açıklama yapılmadı.