İstiklal Marşı kamulaştırıldı
Bir Alman meslek birliğinin ülkedeki 23 Nisan kutlamasında İstiklal Marşı'nı çalan Türk okulundan telif istemişti. Hükümet harekete geçti ve İstiklal Marşı'nı kamulaştırıldı. Karar Resmi Gazete'de yayınlandı.İstiklal Marşı'nın, 5846 sayılı Fikir ve Sanat
Bir Alman meslek birliğinin ülkedeki 23 Nisan kutlamasında İstiklal Marşı'nı çalan Türk okulundan telif istemişti. Hükümet harekete geçti ve İstiklal Marşı'nı kamulaştırıldı. Karar Resmi Gazete'de yayınlandı.
İstiklal Marşı'nın, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu kapsamında korunan mali hakların konusunu oluşturamayacağına ilişkin Bakanlar Kurulu kararı, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak, yürürlüğe girdi.
Karara göre, İstiklal Marşı, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu kapsamında korunan mali hakların konusunu oluşturmayacak; hiçbir gerçek ya da tüzel kişi, kurum, kuruluş veya birlik tarafından İstiklal Marşı'nın çoğaltılması, yayılması, temsili ve işaret, ses veya görüntü nakline yarayan araçlarla umuma iletimi karşılığında bedel talep edilemeyecek.
Kararın hükümlerini, Kültür ve Turizm Bakanı yürütecek.
Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları ve Sinema Genel Müdürlüğü, Almanya'da bir şirketin İstiklal Marşı için telif istemesi üzerine, İstiklal Marşı'nın telif haklarının kamulaştırılması için harekete geçti, Marş kamulaştırıldı.
Bir Alman meslek birliğinin ülkedeki 23 Nisan kutlamasında İstiklal Marşı'nı çalan Türk okulundan telif istediği ortaya çıkmıştı.