Jandarma uzman erbaş alımı! KPSS kaç puan gerekli? Nasıl ve nereden başvurulur? Şartları ve başvuru ücreti: KPSS şartı var mı?

Sözleşmeli uzman erbaş alımı için başvurular başladı. Detaylar haberimizde.

Jandarma uzman erbaş alımı! KPSS kaç puan gerekli? Nasıl ve nereden başvurulur? Şartları ve başvuru ücreti: KPSS şartı var mı?

Jandarma Genel Komutanlığı 9.690 sözleşmeli uzman erbaş alımı yapacak.

Resmi Gazete'de yayımlanan duyuruya göre, başvurular 7 Ekim Pazartesi günü başlayıp 21 Ekim’de sona erecek.

2024 yılı Jandarma uzman erbaş alımı için başvuru ekranı aktif hale getirildi. Başvuru yapmak isteyen adaylar, “2024 Jandarma uzman erbaş alımı başvurusu nasıl yapılır, koşulları nelerdir?” sorularının yanıtlarını araştırmaya başladı. Adaylardan lisans, ön lisans ve ortaöğretim mezunları için KPSS puanı talep ediliyor. İşte, 9.690 kişilik uzman erbaş alımıyla ilgili başvuru şartları ve detaylar...

Jandarma Uzman Erbaş Alımı Yapılacak

Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı'na 9.690 sözleşmeli uzman erbaş alınacağını açıkladı.

Resmi Gazete'de yer alan ilana göre, Jandarma Genel Komutanlığı'na 9.075 jandarma, 5 bot serdümeni, 500 sıhhiyeci, 100 muhabereci ve 10 havacılık branşı uzmanı olmak üzere toplam 9.690 sözleşmeli uzman erbaş (erkek) temin edilecek.

Başvurular 7-21 Ekim 2024 tarihleri arasında internet üzerinden yapılabilecek.

KPSS Puanı 50 ve Üzeri Olanlar Başvurabilecek

Lisans, ön lisans ve ortaöğretim mezunu adaylar, 2023-2024 KPSS puanları ile başvuru yapabilecekler. KPSS puanı bulunmayan adaylar başvuru yapamayacak.

Adayların 2023 veya 2024 yıllarına ait KPSS puanlarının en az 50 olması gerekmektedir. Lisans mezunu adaylar için, her iki yılın puanı varsa en yüksek olan dikkate alınacak.

2024 Jandarma Uzman Erbaş Başvurusu Nasıl Yapılır?

Başvurular, 21 Ekim 2024 saat 23.59’a kadar https://www.jandarma.gov.tr internet adresindeki "Personel/Öğrenci Alım Başvuru ve Sonuçları" kısmından, Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı Personel Temin Sistemi (PTS) üzerinden e-Devlet kapısı aracılığıyla yapılacak. Posta yoluyla ya da şahsen yapılan başvurular kabul edilmeyecek.

Adayların başvuru yapmadan önce "Başvuru Kılavuzu"nu dikkatlice okumaları gerekmektedir. Kılavuzu okumadan başvuru yapan adayların yaşayacağı mağduriyetlerden kendileri sorumlu olacak.

PTS sistemine e-Devlet şifresi, mobil imza, e-imza, T.C. kimlik kartı ya da internet bankacılığı seçeneklerinden biri kullanılarak giriş yapılacak.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler