Jandarmadır yatıya da kalır

 Cenaze ve hastalıkta geceyi evinde geçirecek tutuklu veya hükümlülere nezaret eden jandarma, güvenlik riski varsa yatıya da kalacak Tutuklu ve hükümlü artık cenaze ve hastalıkta geceyi evinde geçirecek. Güvenlik riski varsa jandarma da yatıya kalacak Erg

Jandarmadır yatıya da kalır

 

Cenaze ve hastalıkta geceyi evinde geçirecek tutuklu veya hükümlülere nezaret eden jandarma, güvenlik riski varsa yatıya da kalacak
 
Tutuklu ve hükümlü artık cenaze ve hastalıkta geceyi evinde geçirecek. Güvenlik riski varsa jandarma da yatıya kalacak
 
Ergenekon tutuklusu Fatih Hilmioğlu’nun cenaze izniyle başlayan tartışma sona eriyor. Adalet Bakanlığı’nın hazırladığı yönetmeliğe göre, tutuklu ve hükümlüler cenaze ve hastalıkta özel izinle evlerinde kalabilecek. ‘Kaçma, delil karartma, telefoninternet görüşmesi yapma’ riski varsa, jandarma da sivil kıyafetle evde kalacak. Vali “Risk yok” derse jandarma dışarıda bekleyecek. Askerin yemek parasını devlet verecek.
 
Kamuoyunda “Hilmioğlu” düzenlemesi olarak bilinen, ölüm veya hastalık nedeniyle izin verilen hükümlü veya tutukluların, ikinci derece dahil kan ve kayın hısımlarının evinde, dış güvenlik görevlileri tarafından güvenli görülen başka bir yerde, gidilen yerde bulunan kapalı ceza infaz kurumunda kalabilmelerine olanak tanıyan yönetmelik tamamlandı. Adalet Bakanlığı tarafından hazırlanarak Başbakanlık’a gönderilen yönetmeliğin ayrıntılarınaulaşıldı.
 
JANDARMA EVE GİREBİLECEK
 
Hükümlünün bulunduğu cezaevinden çıkarılması, ulaşımı, nerede kalacağı gibi ayrıntılara güvenlik durumunu değerlendirilerek o ilin valisi karar verecek. Tutuklu veya hükümlünün evinde kalırken, “kaçma, delil karartma, istenmeyen telefon veya internet görüşmelerine karşı” önlem almak üzere gerekirse jandarma hükümlü ile birlikte aynı evde kalacak. Çocukların veya aile bireylerinin olumsuz etkilenmemesi için jandarma sivil kıyafetli olacak. Eğer bir risk görülmezse jandarma evin içine girmeyecek ve evin çevresinde güvenlik önlemi alacak.
 
‘RİSK YOKSA YAKIN NEZARET YOK’
 
Tutuklu veya hükümlüye nezaret edecek jandarmanın veya şoförün iaşesinin devlet tarafından karşılanacağı belirtiliyor. Kaç jandarmanın görev yapacağı, nerede kalacakları vali koordinasyonunda jandarmanın inisiyatifine bırakılıyor. Yönetmelikte, “Tutuklu ve hükümlü evinde kalırken riskli bir durum yoksa, jandarma yakın nezaret etmez” deniliyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler