Kalpazan dizisi Kartal kimdir? Gerçek ismi nedir? Nereli, kaç yaşında? Evli mi? Çağlar Ertuğrul biyografisi

Kalpazan dizisinde "Kartal" karakterini canlandıran Çağlar Ertuğrul'un biyografisi araştırma konusu. Detaylar haberimizde.

Kalpazan dizisi Kartal kimdir? Gerçek ismi nedir? Nereli, kaç yaşında? Evli mi? Çağlar Ertuğrul biyografisi

Kalpazan dizisinde "Kartal" karakterine hayat veren başarılı oyuncu Çağlar Ertuğrul'un öz geçmişine dair sorulara yanıt aranıyor.

İşte Çağlar Ertuğrul ile ilgili bilgiler...

Çağlar Ertuğrul kimdir?

Çağlar Ertuğrul, 5 Kasım 1987'de İzmir'in Karşıyaka ilçesinde doğan Türk dizi, sinema ve tiyatro oyuncusudur.

Girit ve Bulgaristan göçmeni bir ailenin çocuğu olarak İzmir’de dünyaya gelen Çağlar Ertuğrul, 2005 yılında Bornova Anadolu Lisesi'nden mezun oldu. Üniversite eğitimini Koç Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümünde tamamlayan Ertuğrul, bu dönemde tiyatroya ilgi duymaya başladı. Ayrıca, kendisine ait bir YouTube kanalında çeşitli komedi içerikleri üretmektedir.

Sahneye ilk kez 2009 yılında Koç Üniversitesi'nde sergilenen "Romeolar ve Julietler" adlı oyunla çıkan Ertuğrul, daha sonra çeşitli oyunlarda rol aldı. Mezuniyetinin ardından 35 Buçuk Akademisi'nde oyunculuk eğitimi aldı. 2012 yılında Alper Çağlar'ın yönettiği "Dağ" filminde başrol oynayarak sinemadaki çıkışını yaptı. Bu filmin başarısının ardından, oyunculuğa yoğunlaşarak mühendislik kariyerinden vazgeçti.

2016-2017 yıllarında, Amerika'da Lee Strasberg Tiyatro ve Film Okulu’nda metot oyunculuğu ve doğaçlama komedi üzerine eğitim aldı. Ertuğrul, 2016'da vizyona giren "Dağ 2" filmiyle geniş kitlelerce tanındı. Ardından "Biz Size Döneriz", "Fazilet Hanım ve Kızları" gibi projelerde yer aldı. 2018 yılında "Ailecek Şaşkınız" filminde rol aldı ve film o yıl Türkiye'nin en çok izlenen üçüncü filmi oldu. Kariyerini romantik komedi ve dram türlerindeki filmlerle sürdürdü.

Ertuğrul, 2019-2020 yılları arasında yayınlanan "Afili Aşk" dizisinde başrol oynayarak 46. Altın Kelebek Ödülleri’nde En İyi Erkek Oyuncu ödülünü kazandı. 2021-2022 yıllarında ise TRT 1'de yayımlanan "Teşkilat" dizisinde başrolü üstlendi ve bu diziyle 47. Altın Kelebek Ödülleri’nde En İyi Erkek Oyuncu ödülüne layık görüldü. Sakatlıklar nedeniyle diziden ayrılan Ertuğrul, BluTV yapımı olan "Magarsus" dizisinin çekimleri için kilo aldı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler