Kar yağışı var mı? Ne zaman yağacak? Meteoroloji'den kar yağışı uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden kar yağışı uyarısı geldi.

Kar yağışı var mı? Ne zaman yağacak? Meteoroloji'den kar yağışı uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre yurt genelinde hava durumu tahminleri açıklandı. Özellikle kış aylarının yaklaşmasıyla birlikte vatandaşlar "Kar yağışı var mı, ne zaman yağacak?" sorusunu merak ediyor. Meteoroloji'den gelen bilgilere göre, bazı bölgelerde kar yağışı beklenirken, sıcaklıkların düşeceği ve kuvvetli rüzgarların etkili olacağı belirtildi.

Hangi Bölgelerde Kar Yağışı Bekleniyor?

Özellikle Karadeniz'in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu'nun doğusunun yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar yağışı bekleniyor. Trabzon’un yüksek kesimlerinde ise kar yağışının etkili olacağı tahmin ediliyor. Bu bölgelerde yaşayan vatandaşların kar yağışına karşı dikkatli olmaları ve özellikle yüksek kesimlerde yol koşullarına dikkat etmeleri gerekiyor.

Yağışlar Nerede Etkili Olacak?

Marmara'nın doğusu, Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeyi ve doğusu ile Sivas, Çankırı çevreleri ve Ankara'nın kuzey kesimlerinde yağmur ve sağanak yağış bekleniyor. Karadeniz kıyılarında ise yağışların yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Özellikle Trabzon ve Samsun gibi illerde gök gürültülü sağanak yağışlar etkili olacak.

Rüzgar ve Sıcaklık Uyarısı

Rüzgarın İç Ege, İç Anadolu'nun güneyi ve Akdeniz'in iç kesimlerinde kuzey yönlerden kuvvetli bir şekilde esmesi bekleniyor. Saatte 40-60 kilometre hızla eseceği tahmin edilen bu rüzgar, özellikle sürücüler için dikkat gerektiriyor.

Hava sıcaklıklarının iç ve güney kesimlerde 3-6 derece azalacağı ve yurt genelinde mevsim normallerinin altına düşeceği bildirildi. Sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerde hafif zirai don olayı bekleniyor.

Hava Durumu Tahminleri ve Sıcaklıklar

Bazı illerde beklenen hava durumu ve en yüksek sıcaklıklar şöyle:

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, kuzey kesimleri sağanak yağışlı, 12°C

İstanbul: Çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı, 17°C

İzmir: Parçalı ve az bulutlu, 23°C

Adana: Parçalı ve az bulutlu, 26°C

Antalya: Parçalı ve az bulutlu, 28°C

Samsun: Çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı, 17°C

Trabzon: Çok bulutlu, yer yer kuvvetli sağanak yağışlı, 17°C

Erzurum: Çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı, 9°C

Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu, 19°C

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler