Karadeniz yayla şenlikleri başlıyor

Karadeniz'in örf adet ananelerini yaşatmak ve korumak, Karadeniz kültürünü ve folkloru ile ilgili araştırmalar yapmak bunları canlı tutarak gelecek nesillere aktarrnak bu konularla ilgili gazete dergi vs. yayınlar yapmak şenlikler konferanslar, dayanışma

Karadeniz yayla şenlikleri başlıyor

Karadeniz'in örf adet ananelerini yaşatmak ve korumak, Karadeniz kültürünü ve folkloru ile ilgili araştırmalar yapmak bunları canlı tutarak gelecek nesillere aktarrnak bu konularla ilgili gazete dergi vs. yayınlar yapmak şenlikler konferanslar, dayanışma geceleri tertip etmek, üyeler arasında işbirliği sağlamak, gençlere eğitim ve spor imkânları oluşturma, spor tesisleri ve eğitim-sosyal kompleksleri yapmak gibi amaçlarla Karadeniz sevdalısı idealist birkaç gönüllü hemşerimizin bir araya gelmesiyle 1997 de kurulan derneğimiz bu amaçlar doğrultusunda bu güne kadar çalışmalarına aralıksız aynı şevk ve heyecanla devam etmektedir. 

Tüm bölgelerde olduğu gibi başkentimiz Ankara'da Karadeniz insanının çalışkanlığı, dürüstlüğü ve enerjik yapısıyla şehrin iman ve gelişmesinde varlığını her yönüyle hissettirmiş şehrin bütünlüğünde oldukça uyumlu karakteri ile adeta bir çimento vazifesi görmüştür. 
 
Gerek bireysel gerekse toplumsal olarak fedakar hane bir karakter sergileyen insanımız varlığı ve imajıyla ülkemizin neresinde olursa olsun bu toplumun tümünün maral değerlerinden biri olmayı başarmış böylelikle ülkenin birliğinin ve dirliğinin de sembolü ve sigortası olarak kabul görmüştür. 
İşte böylesi özel bir coğrafyanın nezih ve güzel insanlarını temsil etme çabası içerisinde olan Kar-Der Atatürk'ünde önemle altını çizdiği "Türk Milletinin Temeli Kültür'dür" fadesinden yola çıkarak Ankara' da Karabükçek Meşeli Dağı civarında "Yayla Şenlikleri" startını vererek büyük şehirlerde kaybolmaya yüz tutmuştur. "Yayla Kültürünü" bir nebzede olsa hatırlayıp yaşatabilmek maksadıyla ilk faaliyetine başlamıştır. 
 
İlk ciddi çalışma Karapürçek meşeli dağ ile ilgili çalışma yapılmış ve bu 2000 dönümlük arazi kiralama suretiyle derneğe kazandırılmıştır. Arazinin imar durumu için gerekli çalışmalar yapılmış ilk etapta yolları açılmış bugün ise tamamı asfaltla kaplanmıştır. 
 
Elektrik iletim hatları tamamlanmış, bugün ise ilgili bakanlık tarafından yer altına alınarak daha sağlıklı bir hale getirilmiştir. 
 
Meşeli dağa bugüne kadar ilgili Bakanlığın direktifleri doğrultusunda 100 bine yakın fidan dikilmiş ve dikilmeye devam edilmektedir. 
 
Mevcut meşeli dağda "yayla şenlikleri yapılabilmesi için düşünülen yaklaşık 20.000'e yakın kişinin ağırlandığı Orman Bakanlığının uygun görüşü ve projesi doğrultusunda 19 dönüm olan tepe bölgesinde mesire yeri tahsis edilmesi suretiyle şenliklerin burada yapılması sağlanmış bulunmaktadır. 
 
Mesire yerinde gerek şenlik gerekse diğer zamanlarda tüm vatandaşlarımıza açık olan ziyaret ve dinlenme amacı ile geldiklerinde ihtiyaçları olan sosyal ve spor tesisleri, çardak oturma grupları çeşmeler, seyır terasları, çocuk parkları, WC vs. gibi imkanlar İle hazır hale getirilmiştir. 
 
Tüm bu çalışmaların yaklaşık 13 yıllık bir süreç içerisinde gerçekleştiğini düşünecek olursanız mütevazı adımlarla çıkılan bu yolda devasa bir kompleks inşa edilmiştir. Şuan itibari ile dahi bu kompleks yeni proje ve yatırımlarla sürekli desteklenmeye devam edilmektedir. Çok kısa süre içerisinde mesire alanı içerisinde yapımı devam eden Karadeniz evi halkımızın hizmetine açılacaktır.

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler