Karpuzcudan müteahhit olursa!

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesinin eski müdürü ve Türk Kızılayı Derneği Baş Danışmanı Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara, Türkiye'de 2003 yılından bu yana 6 kuvvetinin üzerinde deprem olmadığını belirterek, potansiyel bir birikim oluştuğunu düşündüğü

Karpuzcudan müteahhit olursa!

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesinin eski müdürü ve Türk Kızılayı Derneği Baş Danışmanı Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara, Türkiye'de 2003 yılından bu yana 6 kuvvetinin üzerinde deprem olmadığını belirterek, potansiyel bir birikim oluştuğunu düşündüğünü söyledi.

Isparta'da deprem konusunda düzenlenen panelden önce basın toplantısı düzenleyen Prof. Dr. Işıkara, depremle ilgili çalışmalar konusunda bilgi verdi.

Ülke genelinde yaşanan bir konuda rahatsızlık duyduğunu söyleyen Işıkara, ''Ülkemizde 1 Mayıs 2003'ten bu yana 6 kuvvetinin üzerinde deprem olmadı. Bu beni rahatsız ediyor. Potansiyel bir birikim oluştuğunu düşünüyorum'' dedi.

Bunu panik yaratmak için söylemediğini vurgulayan Işıkara, bu gerçeğe göre tedbir alınması gerektiğini kaydetti.

Ülke genelinde çöken binaların müteahhitlerini öğrendiğinde şok yaşadığını, müteahhitlerin ya karpuzcu ya da berber çıktığını kaydederek, ''Karpuzcudan, berberden müteahhit olursa binaların çökmesi de tamamen doğaldır'' diye konuştu.

Vatandaşları uyaran Işıkara, evlerin makyajına değil esas yapısına bakmalarını istedi.

-ISPARTA VE BURDUR PROJE KAPSAMINDA-
Türkiye'nin deprem bölgesi olduğunu, depremle yaşamayı artık 7'den 77'ye herkesin öğrenmesi gerektiğini belirten Işıkara, bu doğrultuda da bilincin artırılması gerektiğini savundu.

Işıkara, Türk Kızılayının 2007 yılında başlattığı Toplum Liderlerini Teşkilatlandırma Projesi'nin Türkiye'ye yayılmaya başladığını kaydetti.

Her yıl 10 ili proje kapsamına aldıklarını, bugüne kadar 24 ilde bu projeyi uyguladıklarını söyleyen Işıkara, Toplum Liderlerini Teşkilatlandırma Projesi kapsamında, birinci derece deprem bölgesinde yer almalarından dolayı 2010 yılında Isparta ve Burdur'un da olduğunu belirtti.

Proje ile öğretmenleri, muhtarları, din adamlarını ve sivil toplum örgütleri temsilcilerine afetle yaşamayı öğrettiklerini ifade eden Prof. Dr. Işıkara, bu yöntemle bütün kitleye ulaştıklarını söyledi.

Projenin depremden korkmamayı ama depremle yaşamayı öğrettiğini kaydeden Işıkara, halka depremden korunma bilincini aşıladıklarını ifade etti.

Projenin 13 Ocak 2007'de İstanbul ve Düzce'de başladığını söyleyen Işıkara, halka halka Türkiye'ye yayıldıklarını belirtti.

Projenin Milli Eğitim Bakanlığı ile Türk Kızılayı arasında imzalanan protokol kapsamında işlediğini, İçişleri Bakanlığı ile Diyanet İşleri Başkanlığının projeye destek verdiğini söyleyen Işıkara, cuma günleri de camilere giderek vaazlar sırasında depremden korunma tekniklerini anlattığını kaydetti.

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler