Kazada Yazıcıoğlu suikasti izi

Ünlü Dünyaca ünlü Türk nükleer fizikçilerinin de yaşamını yitirdiği şüpheli uçak kazasıyla ilgili yeni bir iddia daha ortaya atıldı.Isparta'da dünyaca ünlü Türk fizikçilerin de yaşamını yitirdiği ve toplam 57 kişinin öldüğü 2007'deki uçak kazasıyla ilgili

Kazada Yazıcıoğlu suikasti izi

Ünlü Dünyaca ünlü Türk nükleer fizikçilerinin de yaşamını yitirdiği şüpheli uçak kazasıyla ilgili yeni bir iddia daha ortaya atıldı.

Isparta'da dünyaca ünlü Türk fizikçilerin de yaşamını yitirdiği ve toplam 57 kişinin öldüğü 2007'deki uçak kazasıyla ilgili davada, ölen yolcu yakınlarının avukatı, kaza kırım raporunu hazırlayan heyetin başkanına dikkat çekti:

"Muhsin Yazıcıoğlu'nun öldüğü helikopter kazasındaki kara kutuları karartmaktan tutuklu. Bu kazada da bilgileri saklamış olabilir."

Isparta'da 30 Kasım 2007'de 57 kişinin öldüğü uçak kazasıyla ilgili davanın 14'üncü duruşması bugün Isparta Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapıldı.

30 Kasım 2007'de Atlasjet'in İstanbul- Isparta seferini yapan World Focus'tan kiraladığı yolcu uçağı, Süleyman Demirel Havalimanı'na inişe geçtiği sırada Keçiborlu Türbetepe Mevkii'nde düştü. Kazada 7'si mürettebat 57 kişi yaşamını yitirdi. Kurtulanın olmadığı kazayla ilgili Atlasjet'e karşı açılan dava ile kamu davasının birleştirilmesiyle birlikte bugün 14'üncü duruşma Isparta Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Duruşmaya tutuksuz yargılanan 17 sanık katılmazken, ölen yolcu yakınları avukatlarıyla birlikte hazır bulundu. Okunan bilirkişi raporunda, pilotların asli kusurlu olduğu ve kazanın nedeninin pilotaj hatasından kaynaklandığı belirtildi.

"BİLİRKİŞİLER HADLERİNİ AŞMIŞ"
Kazada ölen yolcu yakınlarının avukatlarından Şehnaz Doğan Yüzer, 9 aydır beklenen raporu aldıklarında hayal kırıklığına uğradıklarını söyledi. Yüzer, somut tespitler bulunmasına rağmen bilirkişi heyetinin bu tespitlerden uzaklaşarak hadlerini aşıp, sanki bir yargıç gibi hüküm verdiklerini söyledi. Bilirkişi raporunda daha çok yere yaklaşım cihazının arızasının ön plana çıkarıldığına değinen Yüzer, "Oysa İstanbul Teknik Üniversitesi'nin hazırladığı raporda sadece bu cihaz değil pek çok cihazın arızalı olduğu belirtiliyordu. Pilotlar asli kusurludur deniliyor. Eğer böyleyse Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü yeteneksiz pilotları nasıl uçurdu, belgelerini nasıl onayladı?" diye sordu.

Uçağın 25 Kasım 2011 tarihinden düşüş gününe kadar kayıtlarının bulunduğunu hatırlatan Yüzer, "Bilirkişi bu arızaların 2- 3 gün içinde giderilmesi gerektiğini belirtmiş. Ancak uçak arızalı cihazlarla uçmaya devam etmiş. Bilirkişi yere yaklaşım cihazı çalışsaydı bu uçak düşmezdi demektedir. İyi de bu cihazı kim denetledi, neden arızalı, cihazın uçağa takılmasına bu raporda neden yer verilmedi" dedi.

HELİKOPTER KAZASINA ATIF
Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun öldüğü helikopter kazasını da duruşmada gündeme getiren Avukat Yüzer, "Yazıcıoğlu'nun hayatını kaybettiği helikopter kazasındaki kara kutuları karartmaktan tutuklu olan Feridun Seren, bu kazanın da kırım heyeti başkanıydı. Dolayısıyla bu kazada da bilgileri saklayıp saklamadığını bilmiyoruz. Bu hususa raporda hiç yer verilmemiş" diye konuştu.

"O ZAMAN BÜTÜN PİLOTLAR SUÇLU"
Kazada oğlu Özgen Berkol Doğan'ı kaybeden Nevzat Doğan ise bilirkişi raporunda uçağın bir süredir arızalı cihazlarla uçtuğunun belirtildiği söyleyerek, "Bu kazada bilirkişi raporuna göre pilotlar asli kusurlu bulunmuşlardır. Madem öyle kaza gününe kadar arızalı cihazlarla uçan tüm pilotlar suçludur. İnsanların canını tehlikeye atmışlardır. Onların da yargılanmasını talep ediyorum" şeklinde konuştu.

Bu konuşmanın ardından araya giren Avukat Şehnaz Doğan Yüzer, "Yani daha önce uçan pilotlar arızayı tespit etselerdi bu uçak uçmayacaktı. Bu kadar insan da ölmeyecekti" dedi.

Yüzer konuşmasını mahkeme heyeti tarafından yeni bilirkişi tayin edilmesine yönelik talebiyle tamamladı. Avukatlar raporu değerlendirip yazılı beyanda bulunmak için ek süre istedi. Mahkeme heyeti bu talepleri kabul ederek duruşmayı 21 Mart'a erteledi.

DDK İÇİN İMZA TOPLADILAR
Duruşma çıkışında yolcu yakınları bir araya gelerek uçak kazasıyla ilgili incelemeyi Muhsin Yazıcıoğlu'nun helikopter kazasında olduğu gibi Devlet Denetleme Kurumu'nun yapması için Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e verilmek üzere imza topladı. Yolcu yakınları avukatlarıyla birlikte Cumhurbaşkanı Gül'den randevu talep ettiklerini de belirtti.

TOPLAM 17 SANIK YARGILANIYOR
Uçak kazası davasında Sivil Havacılık Genel Müdürü Ali Arıduru, kaza tarihinde Genel Müdür Yardımcısı olan Oktay Erdağı, World Focus Hava Yolları Genel Müdürü Aydın Kızıltan, firma çalışanları Yavuz Yaşar, İsmail Taşdelen, Fikri Zafer Dinçer, Faruk Çağımnı, Şahin Tufan, Necati Küçük, Sinan Sevinç, Fevzi Yavuz ve Reşat Atalay ile Atlasjet Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ali Ersoy, firma yöneticileri Tuncay Doğaner, Mehmet Şerif Erbilgin ve Zeynel Gündoğ ve kazanın olduğu tarihte havalimanında hava trafik kontrolörü olarak görev yapan Hilmi Tülemen sanık olarak 'taksirle birden fazla kişinin ölümüne sebebiyet verme' suçundan 2 ila 15 yıl arasında hapis cezası istemiyle yargılanıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler