Kenan Işık Kimdir?

Kenan Işık Kimdir? İşte kariyeri ve hayatına dair tüm detaylar...

Kenan Işık Kimdir?

2014 yılında beyin kanaması geçiren oyuncu Kenan Işık, 76 yaşında hayatını kaybetti. Bu üzücü gelişme sonrası birçok kişi "Kenan Işık Kimdir?" sorusunu aramaya başladı. İşte Kenan Işık'ın hayatı ve kariyerine dair tüm detaylar...

Yusuf Kenan Işık, 1 Ekim 1947'de Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde doğdu. Ortaöğrenim yıllarında okul tiyatrosunda oyunculuğa adım atan Işık, ortaokulu tamamladıktan sonra lise eğitimi için Ankara'ya gitti ve Meydan Sahnesi'ne katıldı.

Lise mezuniyetinin ardından Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nde öğrenim gören Işık, öğrencilik yıllarında tiyatrodan kopmadı ve 1972 yılında Devlet Tiyatrosu sanatçısı oldu. Sanat kariyerinde tiyatro oyunculuğunun yanı sıra şehir tiyatroları genel sanat yönetmenliği ve senaristlik de yapan Işık, çeşitli televizyon dizilerinde de rol aldı.

Tiyatronun yanı sıra gazetecilik de yapan Işık, Resmî Gazete (1973-1995), Yeni Yüzyıl (1995-1998), yeniden Resmî Gazete (1998-2000), Yeni Binyıl (2000) ve Akşam (2000-2002) gazetelerinde çalıştı. Ayrıca 4 Nisan 2005 - 20 Ağustos 2005 tarihleri arasında Star Haber'i sundu.

Kenan Işık, Kim Milyoner Olmak İster isimli yarışma programıyla tanınan ve sevilen bir sunucu oldu. Ancak 21 Mart 2014 tarihinde bilinci kapalı halde hastaneye kaldırıldı. Spor sonrasında saunaya giren Işık, sauna çıkışında fenalaşıp düşerek kafasını çarptı ve beyin kanaması geçirdi. Hemen ameliyata alınan Işık, o tarihten beri komada olup tedavisi evinde devam etmektedir.

Yusuf Kenan Işık, sanat kariyerindeki başarıları ve geniş bir yelpazeye yayılan çalışmalarıyla Türk tiyatrosunun ve televizyon dünyasının unutulmaz isimlerinden biri olmuştur.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler