Kırşehir Valisi Murat Sefa Demiryürek kimdir? Nereli, kaç yaşında? Nerelerde görev yaptı?

İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Kırşehir Valisi olarak atandı. Kırşehir Valisi Murat Sefa Demiryürek'in öz geçmişi araştırma konusu oldu. Detaylar haberimizde.

Kırşehir Valisi Murat Sefa Demiryürek kimdir? Nereli, kaç yaşında? Nerelerde görev yaptı?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile yayımlanan karar ile birlikte, 16 ile vali ataması yapıldı. Buna göre Kırşehir Valisi Murat Sefa Demiryürek oldu.

Murat Sefa Demiryürek ile ilgili olarak, "Kimdir? Nereli, kaç yaşında? Nerelerde görev yaptı?" sorularına yanıt aranıyor. İşte Murat Sefa Demiryürek'e ait bilgiler...

Kırşehir Valisi Murat Sefa Demiryürek kimdir?

1973 yılında Adana'nın İmamoğlu ilçesinde doğan Kaymakam Demiryürek, ilk ve orta öğrenimini burada tamamladıktan sonra 1990 yılında Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nde lisans eğitimine başladı. Mezuniyetinin ardından Türkiye Vakıflar Bankası Genel Müdürlüğü’nde Mali Analist Yardımcısı olarak görev aldı.

1998 yılında İçişleri Bakanlığı tarafından düzenlenen Kaymakam Adaylığı sınavını kazanarak 86. Dönem Adana Kaymakam Adayı olarak Mülki İdare Amirliği mesleğine adım attı. Adaylık süresinde Adana Aladağ, Kayseri Tomarza ve Yalova Altınova ilçelerinde kaymakam vekilliği görevlerinde bulundu. Bu süreçte İngiltere’nin Nottingham Üniversitesi’nde 10 ay süreyle dil ve sosyal politika eğitimi aldı. Ayrıca, Milli Güvenlik Akademisi’nde Kamu Diplomasisi Kursu'na katıldı.

Adaylık dönemi sonrası 2002 yılında Konya’nın Akören ilçesine kaymakam olarak atandı ve 2002-2004 yılları arasında Kahramanmaraş’ın Nurhak ilçesinde mahrumiyet hizmetini tamamladı. 2003 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde "Futbolda Şiddet Olgusu ve Futbol Karşılaşmalarının Güvenlik Yönetimi" konulu yüksek lisans tezini tamamladı. 2004-2007 yılları arasında Muş Hasköy Kaymakamlığı görevini yürütürken, aynı zamanda Muş Vali Yardımcılığı Vekilliği ve Muş Havaalanı Mülki İdare Amirliği görevlerini de üstlendi.

2007-2011 yılları arasında Demre Kaymakamlığı yapan Demiryürek, bu dönemde 325. Dönem Personel Asteğmen olarak vatani görevini tamamladı. 2011-2014 yılları arasında Aydın’ın Köşk ilçesinde kaymakam olarak görev yaptıktan sonra, 2014 yılında Urla Kaymakamlığına atandı. Buradaki 3 yıllık görev süresinin ardından 2017 yılında Üsküdar Kaymakamlığı görevine getirildi.

Kaymakam Demiryürek, yurtiçi ve yurtdışında birçok hizmet içi eğitim programına katılmıştır. Görev yaptığı yerlerde önemli izler bırakan Demiryürek'in adı, Kahramanmaraş Nurhak'ta bir öğretmenevine, Muş Hasköy’de ve Aydın Köşk’te birer caddeye verilmiştir. Ayrıca, Nurhak, Hasköy, Demre, Köşk ve Urla ilçeleri ile Beymelek Beldesi tarafından fahri hemşerilik beratlarına layık görülmüştür. Evli ve iki çocuk babasıdır. 2024 yılında Kırşehir Valisi olarak atanmıştır.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler