Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken yaptığı yazılı açıklamada, hazırladıkları genelgeyle 82 birlik, 13 mesleki federasyon ve 3 bin 200 odaya, aşıya duyarlı olmaları konusunda uyarılarda bulunduklarını kaydetti.
"YENİ BİR KAPANMA ENDİŞESİ OLUŞTURDU"
Ülke genelinde hızla artan vaka sayıları ve delta varyantının baş göstermesi nedeniyle aşı olmanın önemine işaret eden Palandöken, yükselişe geçen vaka sayılarının esnaf ve sanatkar camiasında yeni bir kapanma endişesi oluşturduğunu vurguladı.
Palandöken, esnafın yeni bir kapanmaya tahammül edemeyeceğine dikkati çekerek, şunları kaydetti:
"Vaka sayılarını düşürmenin ve salgından kurtulmanın en önemli adımı aşı olmaktır. Bunun için aşı konusunda toplumsal duyarlılık oluşturulması ve iş yerlerinde aşısız eleman çalıştırılmaması için tüm teşkilata yeni bir genelge gönderdik. Genelgede maske ve sosyal mesafe kurallarıyla birlikte gelen müşterilere 'HES kodu' ile aşı sorgulamasının yapılması hususu da yer alıyor."
Doğru adım. Toplumsal sağlık kişisel tercihin önünde gelir.
Yanıtla (0) (0)Asi olanda bir olmayanda.Ben mecburen oldum.Imzaladigim kagit sadece asiyapanin suçsuzlugunu ispatlar.Asi n vurulduktan sonra hatta ölme bile ölürsen hiçkimse mesuliyet kabul etmiyor.Asinin tutup tutmadigida belirsiz.Mecburiyet olmasaydi kesinlikle olmazdim.Hicbir faydasi yok çünkü hatta asi olduktan sonra yine korona olabilirmissin.Ne kaldi geriye???
Yanıtla (0) (0)anayasaya aykırı bir uygulama
Yanıtla (0) (0)Halka zorlan yapmak isdemeciği şeyi yapmaya zorlamak sizin gibilere yakışır .
Yanıtla (0) (0)Toplum sağlığını tehdit eden bir virüs varsa istediğini yapar, sen ve senin zihniyetin ancak teferruattır
Yanıtla (0) (0)Zorunlu aşı uygulaması kınıyorum isteğe bağlı olmalı ve aşı olmayan vatandaşlar da aşı olanlar ile aynı kategoride olmalı madem koruyur gerekiyor aşı yaptırmak istemeyen kişilerin yerine aşı olmak isteyenleri 2 kat aşılayin olsun bitsin
Yanıtla (0) (0)Valla ben memurum, oda arkadaşlarımın 2 si bile aşı olmamış. aşı olmayan kamu hizmetinden yararlanmasın deniliyor ama birçok kamu görevlisi aşı olmamış. O insanlar yüzünden daha çok esnaf batacak ve en önemlisi yeni nesil çocukların eğitimleri iyice geri kalacak. Bencillik her zaman kötüdür.
Yanıtla (0) (0)