KPSS lisans soruları ne zaman yayınlanacak? KPSS soru kitapçığı, KPSS soru cevap, Genel Yetenek Genel Kültür KPSS soruları

KPSS'ye giren adaylar soru ve cevapların ne zaman yayınlanacağını araştırıyor. Detaylar haberimizde.

KPSS lisans soruları ne zaman yayınlanacak? KPSS soru kitapçığı, KPSS soru cevap, Genel Yetenek Genel Kültür KPSS soruları

KPSS'nin ilk oturumu tamamlandı. Kamu kurumlarında memur olmak isteyen binlerce lisans mezunu aday, bugün gerçekleştirilen KPSS oturumlarına katıldı.

Adaylar, ilk olarak Genel Yetenek ve Genel Kültür oturumlarına girerken, öğleden sonraki oturumda ise Eğitim Bilimleri sınavları yapılacak. KPSS lisans sınavlarında adaylara toplam 120 soru sorulacak ve 130 dakika süre tanınacak. ÖSYM, KPSS sınav sonuçlarının açıklanacağı tarihi duyurdu. Genel Kültür, Genel Yetenek, Eğitim Bilimleri, Alan Bilgisi ve ÖABT sınav sonuçları 23 Ağustos'ta açıklanacak. Adaylar, KPSS soruları ve cevap anahtarı ile puan hesaplaması yapabilecekler. KPSS soruları ve cevap anahtarı ekranında, adaylar sınavda çıkan soruların doğru cevaplarını A, B, C, D ve E şıklarıyla görüntüleyebilecekler. KPSS sınavı değerlendirilirken 4 yanlış cevap 1 doğru yanıtı götürecek. Peki, 2024 KPSS lisans soru ve cevapları açıklandı mı? KPSS cevap anahtarı nasıl sorgulanır? İşte, KPSS soruları ve cevap anahtarı görüntüleme sayfası...

Çok sayıda aday internet üzerinden, "KPSS lisans soruları ne zaman yayınlanacak, KPSS soru kitapçığı ne zaman yayınlanacak, KPSS soruları ne zaman yayınlanacak, KPSS soru cevap, KPSS cevapları, KPSS cevap anahtarı, KPSS soru cevapları, KPSS tarih soruları, Genel Yetenek - Genel Kültür Soruları" şeklinde aramalarda bulunuyor.

KPSS SORULARI VE CEVAPLARI 2024 AÇIKLANDI MI?

Lisans düzeyinde 81 ilde düzenlenen sınava 1 milyon 400 binden fazla başvuru yapıldı. ÖSYM tarafından organize edilen KPSS lisans sınavları, bugün saat 10.15'te başladı.

KPSS Genel Yetenek ve Genel Kültür sınavları 2 saat 10 dakika sürdü. Adaylar, sınavdan saat 12.25'te çıkış yaptı. Öğleden sonra düzenlenecek Eğitim Bilimleri Oturumu ise saat 14.45'te başlayacak ve 100 dakika sürecek.

Eğitim Bilimleri oturumu saat 16.25'te sona erecek. ÖSYM genellikle sınavların cevap anahtarını aynı gün erişime açar. Eğitim Bilimleri sınavı tamamlandıktan sonra, KPSS lisans soruları ve cevap anahtarının en geç saat 18.00'e kadar açıklanması bekleniyor.

SINAV SORULARI YAYIMLANDI

Adaylar sınav sorularına ais.osym.gov.tr adresinden erişebilecek.

KPSS SORULARI VE CEVAP ANAHTARI SORGULAMA EKRANI

KPSS sınavı soruları ve cevapları basılı veya e-posta yoluyla adaylara iletilmeyecek. Adayların sınavda kullandıkları cevap kitapçıkları görevlilere teslim edilecek.

KPSS soruları ve cevapları osym.gov.tr adresinden erişime açılacak. Adaylar, herhangi bir T.C. kimlik numarası ve şifre olmadan sorgulama yapabilecekler.

KPSS cevap anahtarı ekranında, Genel Kültür, Genel Yetenek ve Eğitim Bilimleri alanlarından sorulan soruların doğru cevapları yer alacak. Adaylar, PDF formatında yayınlanacak cevap anahtarında soruların A, B, C, D, E şıklı doğru yanıtlarına sayfanın en alt kısmından ulaşabilecekler.

“KPSS soruları ve cevapları açıklandı” duyurusu, ÖSYM'nin resmi sosyal medya hesaplarından ve sitesinden yapılacak.

KPSS OTURUMLARI 20-21 TEMMUZ’DA DEVAM EDECEK

Kamu personeli seçme sınavı veya diğer bir ifadeyle KPSS lisans oturumları, Alan Bilgisi sınavlarıyla devam edecek. Alan Bilgisi sınavları 20-21 Temmuz'da gerçekleştirilecek.

KPSS ÖABT 4 Ağustos'ta, iki yıllık üniversite mezunlarının katılacağı ön lisans sınavları 1 Eylül'de ve lise mezunu adayların girebileceği KPSS ortaöğretim sınavı 15 Eylül tarihinde yapılacak.

KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi (DHBT) 22 Eylül 2024 tarihinde düzenlenecek.

SINAV SONUÇLARI 23 AĞUSTOS’TA ERİŞİME AÇILACAK

KPSS Genel Kültür-Genel Yetenek, Eğitim Bilimleri, Alan Bilgisi, ÖABT, DHBT gibi lisans bazında düzenlenen sınav sonuçları 23 Ağustos Cuma günü erişime açılacak.

Adaylar, sınav sonuçlarına T.C. kimlik numarası ve aday şifresiyle sonuc.osym.gov.tr adresinden ulaşabilecekler.

Sınav sonuçları ekranında adaylar, katıldıkları oturumlarda verdikleri doğru-yanlış cevap sayısını ve toplam puanlarını görüntüleyebilirler.

LİSANS PUANLARI 1 YIL GEÇERLİ OLACAK

Üniversite mezunu adayların katıldığı KPSS lisans oturumlarında sınav sonuçları 1 yıl boyunca geçerli olacak.

Adaylar, sınav sonuçlarının açıklandığı tarihten itibaren 1 yıl boyunca kamu kurumlarında açılan kadrolara lisans puanlarıyla başvuru yapabilecekler.

Ön lisans ve ortaöğretim sınavları ise 2 yılda bir düzenlendiğinden, bu adaylar sınav puanlarıyla 2 yıl boyunca tercih yapabilirler.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler