KPSS ortaöğretim 70 puanla ne olunur? Nereye girebilirim, atanırım? Memur alımı yapan yerler 2024: Atama puanları

KPSS ortaöğretim sınav sonuçları açıklanırken gözler atama puanlarına çevrildi. Detaylar haberimizde.

KPSS ortaöğretim 70 puanla ne olunur? Nereye girebilirim, atanırım? Memur alımı yapan yerler 2024: Atama puanları

15 Eylül’de binlerce aday, ortaöğretim KPSS sınavına katıldı. Sonuçların 4 Ekim’de açıklanmasının ardından, P94 puan türünde 50, 55, 60, 65, 70, 75, 80 puan alan adaylar atamalar olup olmayacağını ve hangi kurumlara başvurabileceklerini araştırmaya başladı.

KPSS Ortaöğretim taban ve atama puanlarını öğrenen adaylar, aldıkları 50, 60 veya 70 puanla nerelere atanabileceklerini merak ediyor. ÖSYM’nin erişime açtığı sonuçlar doğrultusunda, adaylar puanlarına uygun kamu kurumlarını incelemeye başladı. P94 puan türü ile alım yapan kurumlar da belli oldu.

KPSS 50, 55, 60, 65, 70, 75, 80 Puanla Nereye Girebilirim, Atama Olur mu?

15 Eylül’de tamamlanan sınavın ardından sonuçlar bugün açıklandı. Ortaöğretim atama puanları, kadro ve şehir bazında farklılık gösteriyor. Bu nedenle adaylar, ÖSYM’nin yayımladığı kılavuzdaki tabloya göre hangi kurumlara girebileceklerini öğrenebilirler.

Adaylar, aldıkları puanlara göre tercih yapacakları için, önceki yılların taban puanlarını kontrol etmeleri faydalı olacaktır.

KPSS Ortaöğretim Puanları Kaç Yıl Geçerli?

2024 yılında sınava giren adayların puanları, öğretmenler için bir yıl, diğer adaylar için iki yıl geçerli olacaktır. Sonuçların açıklanmasının ardından iki yıllık bu süre içinde yeni sınav yapılmazsa, puanlar bir sonraki sınav sonuçları açıklanana kadar geçerli olmaya devam edecektir.

KPSS 50, 55, 60, 65, 70, 75, 80 Puanla Hangi Kurumlara Girebilirim?

ÖSYM’nin yayımladığı puan kılavuzuna göre adaylar, hangi kurumlara başvurabileceklerine dair fikir sahibi olabilirler. Kamuda memur olmak isteyenler ortaöğretim KPSS sınavına katıldılar ve puanlarına göre alım yapan kamu kurumlarını öğrenme fırsatı bulacaklar. Adaylar, ÖSYM’nin yayımladığı kılavuzdan girebilecekleri kurumları inceleyebilirler.

Atamalar, kadro ve şehir bazında farklılık gösterebilir.

KPSS ÖSYM Puan Kılavuzu 2024

"KPSS-2024/1 Bazı Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Kadro ve Pozisyonlarına Yerleştirme Sonuçlarına İlişkin En Küçük ve En Büyük Puanlar" başlıklı tablo, ÖSYM tarafından paylaşıldı.

KPSS B Grubu Nedir, Hangi Meslekleri Kapsar?

Müfettiş, uzman, denetmen ve kontrolör yardımcılığı dışındaki kadrolar, KPSS B Grubu kadrolar arasında yer alır. Bu gruba giren meslekler arasında memur, kurum avukatı, mühendis, tekniker, teknisyen, psikolog, mimar, veteriner gibi pozisyonlar bulunuyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler