Kuzey Tunçelli kimdir? Nereli, kaç yaşında? Hangi takımın sporcusu?

Türkiye rekortmeni olan yüzücü Kuzey Tunçelli'nin öz geçmişi araştırılıyor. Detaylar haberimizde.

Kuzey Tunçelli kimdir? Nereli, kaç yaşında? Hangi takımın sporcusu?

Türkiye rekortmeni olan başarılı yüzücü Kuzey Tunçelli ile ilgili olarak "Kimdir? Nereli, kaç yaşında? Hangi takımın sporcusu?" şeklinde aramalar yapılıyor.

İşte milli yüzücünün öz geçmişine dair bilgiler;

Kuzey Tunçelli kimdir?

Kuzey Tunçelli, 30 Ağustos 2007 tarihinde İstanbul’da dünyaya geldi.

Kariyerinde iki kez dünya gençler şampiyonu ve Türkiye rekortmeni olan başarılı yüzücü, 023 yazında, İsrail'in Netanya kentindeki Dünya Gençler Yüzme Şampiyonası'nda iki altın madalya ile öne çıkarken, 1500 metre tarihinde 15 dakika barajının altına inebilen tarihteki ilk 16 yaş altı yüzücü unvanını aldı. Tunçelli, bu şampiyonada hem 800 hem de 1500 metrede Olimpiyat vizesi aldı.

Doha 2024 Dünya Kısa Kulvar Şampiyonası'nda da yarışan Kuzey, büyüklerde 1500 metre dünya sekizinciliği elde ederek önemli bir başarı daha yakaladı.

2024 Avrupa Su Sporları Şampiyonası'nda 1500 metre serbest stilde kazandığı şampiyonlukla büyükler kategorisinde ilk madalyasını elde etti. Kısa süre sonra, Avrupa Gençler Yüzme Şampiyonası'nda 1500 metre serbest stil finalini ilk sırada tamamlayarak üst üste ikinci kez Avrupa Gençler Şampiyonu oldu. Kaydettiği 14:41.89'luk derecesiyle dünya gençler rekorunun yanı sıra; Avrupa gençler, şampiyona ve 17-18-19+ yaş Türkiye rekorlarına imza attı.

Fenerbahçe'de spor yaşantısını sürdürüyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler