KYK Burs ve Kredi Arasındaki Farklar Ne? KYK Kredi Geri Ödeme Şartları

KYK Burs ve Kredi Arasındaki Farklar Ne? KYK Kredi Geri Ödeme Şartlarına dair tüm detaylar...
KYK Burs ve Kredi Arasındaki Farklar Ne? KYK Kredi Geri Ödeme Şartları

KYK bursu, Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) tarafından ihtiyaç sahibi ve başarılı öğrencilere karşılıksız olarak verilen maddi destektir. Bu burs, 5102 sayılı Yüksek Öğrenim Öğrencilerine Burs/Kredi Verilmesine İlişkin Kanun çerçevesinde sunulmaktadır. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan, üniversitede eğitim gören ve ihtiyaç sahibi öğrenciler KYK bursuna başvurabilir. Burs başvuruları, her yıl belirlenen tarihlerde e-Devlet üzerinden yapılmaktadır.

KYK Öğrenim Kredisi Nedir? Başvuru Şartları Nelerdir?

KYK öğrenim kredisi, öğrencinin eğitim süresi boyunca aldığı, mezun olduktan sonra geri ödemesi gereken bir kredi türüdür. KYK kredisi faizli olup, geri ödeme şartları mezuniyetten sonra 10 yıl içinde gerçekleşir. Faiz oranları kredi alınan yıl ve öğrenim seviyesine göre değişiklik gösterebilir. Öğrenciler bu krediyi, askerlik, doğum, sağlık problemleri veya yurt dışı gibi durumlarda erteleyebilirler.

KYK Burs ve Kredi Arasındaki Farklar Nelerdir?

KYK bursu ve KYK öğrenim kredisi arasında önemli farklar bulunmaktadır. KYK bursu geri ödemesizdir ve öğrencilik süresi boyunca karşılıksız olarak verilir. KYK kredisi ise geri ödemeli bir destektir. Burs için başarı şartları aranırken, kredi için bu tarz kriterler bulunmamaktadır. Burs almak için çeşitli şartların sağlanması gerekirken, krediye başvurmak daha kolaydır.

KYK Bursu Nasıl Kesilir? Kredi Kesilme Sebepleri Nelerdir?

KYK bursu, öğrenci başarısız olduğunda veya disiplin cezası aldığında kesilebilir. Ayrıca evlilik, askerlik gibi durumlar da bursun kesilme sebeplerindendir. KYK öğrenim kredisi ise öğrenci öğretim kurumundan ayrıldığında, izin aldığında ya da kayıt dondurduğunda kesilir. Her iki durumda da gerekli işlemlerin e-Devlet üzerinden yapılması gerekmektedir.

KYK Kredi Geri Ödeme Şartları Nelerdir?

KYK öğrenim kredisi mezun olduktan sonra 10 yıl içinde geri ödenir. Borç hesaplaması, kredi alınan miktara ve enflasyon oranına göre yapılır. Ödeme planı, e-Devlet üzerinden takip edilebilir ve çeşitli durumlarda (askerlik, sağlık, yurt dışı gibi) erteleme yapılabilir. Ödemelerin gecikmesi hâlinde faiz uygulanır.

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir