KYK Kredisi Faizli Mi? Ödemesi Nasıl Yapılır?

KYK öğrenim kredisi, birçok öğrenci ve veli tarafından merak edilen bir konudur. Peki "KYK Kredisi Faizli Mi? Ödemesi Nasıl Yapılır?" İşte tüm detaylar...

KYK Kredisi Faizli Mi? Ödemesi Nasıl Yapılır?

KYK öğrenim kredisi, birçok öğrenci ve veli tarafından merak edilen bir konudur. KYK kredisi, geri ödeme süreci başladığında faizli bir şekilde ödenmektedir. Ancak kredi alınan süre boyunca herhangi bir faiz uygulanmaz. Bu, öğrencilerin mezun olduktan sonra geri ödeyecekleri miktara ek olarak faiz işleyeceği anlamına gelir.

KYK Kredisine Faiz Ne Zaman Uygulanır?

KYK kredisine mezuniyet sonrası, geri ödeme dönemi başladığında faiz uygulanır. Bu faiz oranı, kredinin alındığı yıl ve enflasyon oranları gibi faktörlere bağlı olarak değişiklik gösterebilir. Öğrenciler krediyi geri ödemeye başladıklarında, alınan kredi miktarı ve bu süre zarfında oluşan faiz eklenmiş şekilde bir ödeme planı çıkar.

KYK Kredisinin Ödemesi Nasıl Yapılır?

KYK öğrenim kredisi, mezuniyetten sonra aylık taksitler hâlinde geri ödenir. İlk yıl içinde borcun tamamı kapatılırsa %30, ikinci yıl içinde kapatılırsa %20 indirim imkânı sunulur. Ödemeler devlet bankaları aracılığıyla ATM'lerden veya online kanallar üzerinden yapılabilir. Askerlik, doğum, sağlık sorunları gibi durumlarda ödeme erteleme seçenekleri bulunmaktadır.

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler