KYK yurt başvurusu nasıl yapılır? Ne zaman? Ücreti ne kadar 2024

ÖSYM'nin YKS tercih sonuçlarını açıklaması sonrası KYK yurtlarıyla ilgili olarak araştırmalar başladı. Detaylar haberimizde.

KYK yurt başvurusu nasıl yapılır? Ne zaman? Ücreti ne kadar 2024

Üniversite tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından gündeme gelen konulardan biri KYK (Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü) 2024 yılı yurt ve burs başvuruları oldu. Yükseköğretim kurumlarına kayıt hakkı kazanan adaylar, KYK yurt ve burs başvuru tarihlerini merak ediyor. KYK 2024 yurt ve burs başvuruları ne zaman başlayacak?

Üniversite öğrencilerinin yurt ve burs başvurusunda öncelikli tercihi olan KYK, her yıl burs ve kredi başvurularını farklı tarihlerde kabul ediyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) tarafından yapılacak duyuru ile milyonlarca öğrenci, KYK yurt ve burs başvuru tarihlerini öğrenebilecek.

KYK Yurt Başvuruları Ne Zaman Başlar?

2023-2024 eğitim dönemi için KYK yurt başvuruları 29 Ağustos 2023 tarihinde başlamıştı. Bu yıl da benzer şekilde yurt başvuru sürecinin ağustos ayının son haftasında başlaması bekleniyor.

Başvurular, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu'na (KYK) bağlı yurtlar için e-Devlet üzerinden yapılabilecek.

Burs Başvuruları Ne Zaman Başlar?

Geçtiğimiz eğitim döneminde burs başvuruları 12-19 Ekim 2023 tarihleri arasında alınmıştı. 2024-2025 dönemi için burs başvuru sürecinin de ekim ayı ortasına kadar başlaması öngörülüyor.

Burs ve Yurt Başvurusu Nasıl Yapılır?

"e-Devlet" şifresi olmayan öğrencilerin kimlikleriyle PTT şubelerinden "e-Devlet" şifresi alması veya diğer e-Devlet giriş yöntemlerinden birine (internet bankacılığı, e-imza, mobil imza, T.C. kimlik kartı) sahip olması gerekiyor.

Öğrenciler, yurt ve burs başvurularının tarihleri ve sonuçları hakkında detaylı bilgilere "yurtkur.gsb.gov.tr" internet adresinden ulaşabilirler.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler