MEB açıkladı! Açık öğretime geçiş şartları değişti

Milli Eğitim Bakanlığı, örgün öğretim liselerinden açık öğretim liselerine geçiş şartlarını güncelledi. Yeni düzenleme, 13 Ağustos 2024 tarihli Resmi Gazete'de yayımlandı.

MEB açıkladı! Açık öğretime geçiş şartları değişti

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), örgün eğitimden açık öğretim liselerine geçişlere yönelik önemli değişiklikler içeren Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği'nde güncellemeler yaptı. Bu düzenlemeyle, belirli şartları taşıyan öğrencilerin açık öğretime geçiş süreçleri ve şartları yeniden tanımlandı.

AÇIK ÖĞRETİME GEÇİŞ ŞARTLARI VE SÜREÇLERİ

Yeni karara göre, örgün ortaöğretim kurumlarından açık öğretim liselerine geçmek isteyen öğrenciler, belirtilen durumların ortaya çıkmasından itibaren en geç altı ay içinde başvuru yapabilecek. Bu öğrenciler, velilerinin talebi doğrultusunda Açık Öğretim Lisesi, Mesleki Açık Öğretim Lisesi veya Açık Öğretim İmam Hatip Lisesine nakil olabilecek.

Karar kapsamında, anne veya babası vefat eden, koruma kararı verilen veya koruyucu aile yanına yerleştirilen, evlatlık edinme öncesi bir yıllık geçici bakım sürecinde olan, eğitim veya bakım tedbiri kararı verilen, özel gereksinim raporu olan ve evde ya da hastanede eğitim gören öğrenciler açık öğretime geçiş yapabilecek.

ÖĞRENCİLERİN YARARLANABİLECEĞİ DİĞER DURUMLAR

Bakanlık Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü'nün hafızlık modüllerine kayıtlı olanlar, Diyanet İşleri Başkanlığı'nca açılan Kur'an kurslarında hafızlık eğitimi veya bu alanı destekleyici Arapça ve Temel İslam Bilimleri eğitimi alan, ortaokul veya imam-hatip ortaokulu mezunu olup herhangi bir örgün ortaöğretim kurumuna yerleşmemiş olan öğrenciler de bu haktan yararlanabilecek.

Milli Eğitim Bakanı tarafından yürütülecek olan bu Yönetmelik, Resmi Gazete’de yayımlandığı tarihten itibaren yürürlüğe girdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler